Παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους και τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ μία μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα. Παράλληλα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, ενώ παραμένουν κλειστές και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν,όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων. 

Δεύτερο ρυμουλκό για το «AEOLOS»

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι προσπάθεις ρυμούλκησης του πλοίου «AEOLOS». Ήδη από χθες το βράδυ, ένα ρυμουλκό βρίσκεται κοντά στο φορτηγό πλοίο, σημαίας Marshall Islands, το οποίο λόγω απώλειας του πηδαλίου του βρίσκεται ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.

Ωστόσο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθήκων που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή (άνεμοι έντασης έως 10 μποφόρ) δεν είναι δυνατή η ρυμούλκηση του πλοίου με ένα ρυμουλκό και γι' αυτό στο σημείο αναμένεται και δεύτερο ρυμουλκό.

Το φορτηγό πλοίο «AEOLOS» είχε αποπλεύσει με 22 αλλοδαπούς μέλη πλήρωμα από το λιμάνι Diliskelesi της Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas της Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος