Διορθώνουν οι τιμές του πετρελαίου μετά τις αρχικές ανοδικές πιέσεις που εκδηλώθηκαν ύστερα από τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες για αύξηση της έντασης και για πλήγμα στα αποθέματα αργού.

Ήδη οι τιμές έχουν περιορίσει πολύ την άνοδό τους μετά από το αρχικό άλμα, καθώς οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις δεν έχουν επηρεαστεί από τις επιθέσεις.

Το brent ενισχύεται 97 σεντς ή 1,4% στα 69,24 δολάρια αφού προηγουμένως είχε σημειώσει άνοδο στα 71,75 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο το 2019.

Το WTI σημειώνει άνοδο 0,85%, στα 63,24 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε διαμορφωθεί στα 65,85 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι αγορές παραμένουν εστιασμένες προς το παρόν στην ακριβή φύση των στόχων της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε πως οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα ανταποκριθούν εάν παρουσιαστεί κάποια έλλειψη, αλλά πρόσθεσε πως δεν περιμένει κάποιο πρόβλημα στην προσφορά και δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο. Τόνισε μάλιστα ότι ο OPEC δεν συζητά για την ώρα το ενδεχόμενο έκτακτης συνεδρίασης, και δεν προβλέπει σημαντικές διαταραχές.