Σεισμική δόνηση μετρίου μεγέθους, της τάξης των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στην περιοχή όπου βρίσκεται ο ιρανικός πυρηνικός σταθμός Μπουσέρ, είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ και οι υλικές ζημιές είναι πολύ περιορισμένες. Αρκετές ώρες μετά τον σεισμό, οι αρχές είχαν κάνει καμιά αναφορά για ζημιές στον πυρηνικό σταθμό,

που βρίσκεται στην επαρχία Μπουσέρ, στο νοτιοδυτικό Ιράν.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Μπουσέρ όπου βρίσκεται ο ομώνυμος πυρηνικός σταθμός, σύμφωνα με το ιρανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, ο Τζαχανγκίρ Ντεχγκανί, γενικός διευθυντής του κέντρου κρίσης της επαρχίας Μπουσέρ, δήλωσε πως «επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό», εκ των οποίων τρεις έλαβαν ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά τις υλικές ζημιές, η κρατική τηλεόραση σημειώνει πως υπάρχουν «ρωγμές» σε ορισμένα κτίρια.

Σύμφωνα με τον Ντεχγκανί, «ομάδα του κέντρου κρίσης βρίσκεται επί τόπου και αποτιμά τις ζημιές».

Ο σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών, που είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, σημειώθηκε σε περιοχή που βρίσκεται 17 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Μποραζάν χθες στις 06:49 τοπική ώρα (05:19 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον ιστότοπο του αμερικανικού ινστιτούτου Γεωφυσικής (USGS).

Πριν από δύο εβδομάδες είχε σημειωθεί και άλλος σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών στην ίδια περιοχή, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Στα όρια τεκτονικών πλακών με αρκετά ρήγματα να το διασχίζουν, το Ιράν βρίσκεται σε μια ζώνη υψηλής σεισμικής δραστηριότητας. Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός που προκάλεσε 620 θανάτους, σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2017 στην επαρχία Κερμανσάχ (δυτικά) και ήταν μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.