Εγκρίθηκε από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ο ετήσιος σχεδιασμός υπηρεσιών εξισορρόπησης για το έτος 2020, βάσει εισήγησης που έχει καταθέσει προγενέστερα ο ΔΕΣΦΑ. 

Αξίζει να τονιστεί ότι, σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 71 του ν. 4001/2011, προβλέπεται ότι “Τμήμα της δυναμικότητας του ΕΣΦΑ, το οποίο καθορίζεται με απόφαση της ΡΑΕ, μετά από εισήγηση του ΔΕΣΦΑ Α.Ε. σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στον Κώδικα Διαχείρισης του ΕΣΦΑ δεσμεύεται από το ΔΕΣΦΑ ΑΕ για τις ανάγκες εξισορρόπησης φορτίου”.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΡΑΕ "εγκρίνει τον Ετήσιο Σχεδιασμό Υπηρεσιών Εξισορρόπησης Φορτίου του ΕΣΜΦΑ για το Έτος 2020, σύμφωνα με την εισήγηση της ΔΕΣΦΑ Α.Ε., η οποία περιλαμβάνεται στο Παράρτημα της παρούσας Απόφασης και συνιστά ενιαίο και αναπόσπαστο τμήμα αυτής, με εξαίρεση την ενότητα 5 της εισήγησης που φέρει τον τίτλο «Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Εξισορρόπησης» και ότι ο Διαχειριστής να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διαδικασίες για τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια αερίου εξισορρόπησης για το έτος 2020, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 47 του Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΦΑ.

Μπορείτε να δείτε την απόφαση της ΡΑΕ όπως δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα της "Διαύγεια": εδώ