Ως «τεχνοκράτης της τρομοκρατίας» χαρακτηρίζεται ο υποστράτηγος Ισμαήλ Γκαανί, ο οποίος επελέγη να διαδεχθεί το φονευθέντα Κασέμ Σολεϊμανί στην θέση του επικεφαλής του κλιμακίου Κωντς των «Φρουρών της Ιρανικής Επαναστάσεως». Η επιλογή έγινε από τον ίδιο τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν Αγιατολλάχ Αλή Χαμενεΐ, ο ίδιος δε ο Γκαανί αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προσευχήθηκε για τον εκλιπόντα προκάτοχό του καταλήγοντας ότι: «Ο Θεός, ο Μεγαλοδύναμος υποσχέθηκε να εκδικηθεί για τον θάνατό σου»

Ο ηλικίας 62 ετών Γκαανί, δεύτερος τη τάξει στο κλιμάκιο Κωντς, θεωρείται αρκετά διαφορετικός από τον Σολεϊμανί ως προς τον τρόπο σκέψεως και δράσεως που ακολουθεί. Ενώ ο Σολεϊμανί θεωρείτο περισσότερο μεθοδικός και προσγειωμένος στον σχεδιασμό των ενεργειών του. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δαπανά περισσότερα για «πίνακες Excel» απ’ ότι για τις ανάγκες των στρατιωτών, και ως εκ τούτου θεωρούν ότι δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε ένα δεύτερο Σολεϊμανί. Όμως δεν στερείται εμπειρίας στο πεδίο της μάχης, αφού εισήλθε στις αρχές τις δεκαετίας του ’80 στους «φρουρούς της Επαναστάσεως» και πολέμησε εναντίον της κουρδικής μειονότητας στην χώρα του, αλλά και στον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου κατά του Ιράκ.

Στον πόλεμο αυτό γνωρίσθηκαν και συνεργάσθηκαν για πρώτη φορά ο Σολεϊμανί και ο Γκαανί. «Είμεθα παιδιά του πολέμου» δήλωσε ο Γκαανί, στο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «IRNA», προσθέτοντας πως έγιναν σύντροφοι με τον Σολεϊμανί στο μέτωπο και φίλοι στη μάχη. Ο Σολεϊμανί εξελίχθηκε στο «πρόσωπο των Δυνάμεων Κωντς», ιδιαιτέρως λόγω της παρουσίας του στον πόλεμο στην Συρία και έγινε και γνωστός στην Δύση, ενώ ο Γκαανί ήταν υπεύθυνος για τα γραφειοκρατικά και διοικητικά ζητήματα των Κωντς, εκτιμάται δε ότι συντόνιζε τις επιχειρήσεις στις ανατολικές γείτονες χώρες, όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.