Η ΔΕΗ προωθεί το σχέδιο τιτλοποίησης των δύο πακέτων απαιτήσεων, ύψους τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ από οφειλέτες της. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η συναλλαγή για το ένα από τα δύο πακέτα, εκείνο των απλήρωτων λογαριασμών διμηνίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου. Ήδη, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές των ενδιαφερομένων πλευρών όσον αφορά στη συγκεκριμένη έκδοση.

Όσον αφορά στο πακέτο των ληξιπρόθεσμων άνω της τριμηνίας, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι απομένουν μόνο οι τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να ξεκινήσουν οι αποκλειστικές συνομιλίες με επενδυτές. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη τιτλοποίηση θεωρείται η πιο δύσκολη, δεδομένης της δυσκολίας ανάκτησης των «κόκκινων» οφειλών, ενώ θα πρέπει να προστεθεί ανάδοχοι της διαδικασίας έχουν αναλάβει οι Deutsche Bank και Finacity Corporation.

Η Επιχείρηση προσδοκά να αντλήσει από τις δύο τιτλοποιήσεις, χρηματοδότηση τουλάχιστον 350 -400 εκατ. ευρώ.

Οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις θα διατεθούν μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού που θα συστήσει η δημόσια εταιρεία, ενώ ανάμεσα στους όρους που τίθενται για να ολοκληρωθούν οι συναλλαγές είναι και ο εκτιμώμενος χρόνος είσπραξης των οφειλών αυτών από τη δημόσια εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ύψος των ανεξόφλητων οφειλών προς τη δημόσια εταιρεία έχει σταθεροποιηθεί στα 2,7 δισ. ευρώ.