Oμιλία Χατζηδάκη στην Ημερίδα: «Κλιματική Αλλαγή: Επείγουσα Παράμετρος του Νέου Μοντέλου Ανάπτυξης»

Oμιλία Χατζηδάκη στην Ημερίδα: «Κλιματική Αλλαγή: Επείγουσα Παράμετρος του Νέου Μοντέλου Ανάπτυξης»
energia.gr
Τρι, 4 Φεβρουαρίου 2020 - 12:16

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:30 ομιλία στην ημερίδα με θέμα «Κλιματική αλλαγή: Επείγουσα παράμετρος του νέου μοντέλου ανάπτυξης», που διοργανώνουν ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση και το Konrad Adenauer Stiftung.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο King George (πλατεία Συντάγματος), σήμερα στις 16:00.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό του διευθυντή της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Konrad Adenauer για την Ελλάδα και την Κύπρο, Henri Bohnet στις 16:15

Στη συνέχεια στο Τραπέζι 1 με θέμα «Είναι εφικτοί οι στόχοι; Από τις ρητορικές δεσμεύσεις στα πρακτικά μέτρα: ενέργεια, μεταφορές, ναυτιλία, τουρισμός» εισηγητές είναι οι:

Κώστας Καρτάλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος του Επικουρικού Οργάνου των Ηνωμένων Εθνών για την Εφαρμογή της Σύμβασης για το Κλίμα και της Συμφωνίας των Παρισίων, Φοίβη Κοντούρη, Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος και των Φυσικών Πόρων και Μιχαέλα Μπαλή, Director Ελλάδας & Κύπρου. Germany Trade & Invest. Το συντονισμό έχει η δημοσιογράφος του Σκάι Κατερίνα Χριστοφιλίδου.

Στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό ο Ευάγγελος Βενιζέλος .

Αργότερα στο Τραπέζι 2 με θέμα : «Υπάρχουν βαθύτερες επιπτώσεις; Κοινωνικές σχέσεις, δημοκρατικοί θεσμοί, ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», συμμετέχουν οι:     

Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.  

Συντονισμός: Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, αρθρογράφος, εκδότης του ειδησεογραφικού newsletter FACT News