Η εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών, Vestas, προανήγγειλε τη συνέχιση της ανοδικής τροχιάς των ισολογισμών της, με αύξηση των πωλήσεων για το τρέχον έτος, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα της, καταγράφοντας ήδη επιδόσεις -ρεκόρ καθόλη την προηγούμενη χρονική περίοδο.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ζήτηση για ανανεώσιμη ενέργεια αυξάνεται, παράλληλα με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, με τις ετήσιες επενδύσεις στην παγκόσμια αιολική αγορά να αναμένεται ότι θα διπλασιαστούν στο διάστημα 2018 – 2035, ξεπερνώντας σε αξία τα 200 δισ. δολάρια.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας, κατά το δ΄τρίμηνο του περασμένου έτους, αυξήθηκαν κατά 36% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 και ανήλθαν στα 404 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης των πωλήσεων ήταν 38%, υπερβαίνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι προβλέψεις της δανέζικης εταιρείας ανεμογεννητριών αναφέρονται σε ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 14-15 δισ. ευρώ για το 2020 και EBITDA που θα κυμανθούν μεταξύ 7-9%.

Σε αντίθετη τροχιά κινείται ο βασικός ανταγωνιστής της Vestas, Siemens Gamesa, η οποία ψαλίδισε το στόχο κερδών για το οικονομικό έτος 2020. Πρόκειται για δεύτερη διαδοχική υποβάθμιση προβλέψεων του ομίλου, το τελευταίο τρίμηνο, εξαιτίας μιας σειράς προβλημάτων και καθυστερήσεων στην εκτέλεση ορισμένων έργων.