Παράταση έως τις 6 Μαρτίου δόθηκε στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για την προμήθεια και πόντιση υποβρύχιων καλωδίων στις διασυνδέσεις «Πάρος-Αντίπαρος», «Κόλπος Καλλονής Λέσβου», «Τροιζηνία-Πόρος» και «Κεραμωτή-Θάσος».

Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που δίνεται για την ημερομηνία παραλαβής προσφορών για το συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος προκηρύχθηκε στα τέλη του περσινού έτους και αρχικά επρόκειτο να λήξει στις 9 Ιανουαρίου. Έτσι, η συνολική καθυστέρηση προβλέπεται να φτάσει τουλάχιστον τους 2 μήνες, γεγονός που προκαλεί εύλογες ανησυχίες για καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου, σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 7,92 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ), αφορά στην πόντιση 2 υποβρύχιων καλωδίων, τάσεως 20 kV, μόνωσης XLPE ανά διασύνδεση, στις διασυνδέσεις «Τροιζηνία – Πόρος» (μήκους 1,86 και 2,01 χλμ.) και «Κόλπος Καλλονής Λέσβου» (μήκους 2,7 χλμ. έκαστο) καθώς και στην πόντιση 1 υποβρύχιου καλωδίου τάσεως 20 kV, μόνωσης XLPE ανά διασύνδεση, στις διασυνδέσεις «Κεραμωτή – Θάσος» και «Πάρος – Αντίπαρος», μήκους 8,15 χλμ. και 1,68 χλμ. αντίστοιχα.