Τη Μεγαλύτερη Αεροπορική Κοινοπραξία Δημιούργησαν Air France, KLM, Delta και Virgin Atlantic

Τη Μεγαλύτερη Αεροπορική Κοινοπραξία Δημιούργησαν Air France, KLM, Delta και Virgin Atlantic
energia.gr
Παρ, 7 Φεβρουαρίου 2020 - 10:55

H νέα διατλαντική κοινοπραξία μεταξύ Virgin Atlantic, Delta, Air France και KLM ξεκίνησε επίσημα από την Δευτέρα. Η διευρυμένη συμφωνία καλύπτει έως και 341 υπερατλαντικές πτήσεις καθημερινά, μαζί με τις 10 κορυφαίες που πραγματοποιούνται χωρίς ενδιάμεσο σταθμό, συνδέσεις με 238 πόλεις στη Βόρεια Αμερική, 98 στην ηπειρωτική Ευρώπη και 16 στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιλογή μεταξύ 110 υπερατλαντικών δρομολογίων χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.

Παράλληλα το ενισχυμένο δίκτυο είναι επίσης διαθέσιμο για τους πελάτες cargo και χτισμένο γύρω από τους κόμβους των εταιρειών σε Άμστερνταμ, Ατλάντα, Βοστώνη, Ντιτρόιτ, Λονδίνο (Χίθροου), Λος Άντζελες, Μινεάπολη, Νέα Υόρκη-JFK, Παρίσι, Σιάτλ και Σολτ Λέικ Σίτι. Δημιουργεί εύκολες απευθείας συνδέσεις ή με έναν ενδιάμεσο σταθμό σε κάθε σημείο στη Βόρειο Αμερική, Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κοινοπραξία συγκεντρώνει τις υφιστάμενες συμφωνίες μεταξύ της Air France, της KLM και της Delta και μεταξύ της Virgin Atlantic και της Delta.

Αρχικά προβλέφθηκε ότι ο όμιλος Air France KLM θα έπαιρνε μερίδιο 31% στην Virgin Atlantic ως μέρος της σύμπραξης, αλλά τον Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ότι ο όμιλος Virgin θα διατηρήσει το 51% της συμμετοχής του στον μεταφορέα (με την Delta να κατέχει τα άλλα  49%).

Από τις 13 Φεβρουαρίου, τα μέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών θα μπορούν να κερδίζουν και να χρησιμοποιούν χιλιόμετρα και να απολαμβάνουν ελίτ πλεονεκτήματα "για πτήσεις σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου ενός διατλαντικού ταξιδιού, ενδοευρωπαϊκού ταξιδιού ή εσωτερικού ταξιδιού των ΗΠΑ".

Σε κοινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η νέα εταιρική σχέση «παρέχει στους πελάτες πιο άνετα προγράμματα πτήσεων και έναν κοινό στόχο να εξασφαλίσουν μια ομαλή και συνεπή ταξιδιωτική εμπειρία, ανεξάρτητα από το με ποια αεροπορική εταιρία πετούν», καθώς και την ευελιξία για την κράτηση πτήσεων σε οποιοδήποτε από τους τέσσερις μεταφορείς μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών τους για κινητά, μέσω ιστότοπων ή μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων ".

Η συμφωνία θα παρουσιάσει τη δρομολόγηση νέων υπηρεσιών κωδικού πρόσβασης, καθώς και την ευθυγράμμιση των χρονοδιαγραμμάτων για τη μείωση των χρόνων σύνδεσης. Επίσης, οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν check-in και να επιλέξουν την έδρα τους μέσω οποιασδήποτε από τις εφαρμογές ή τους ιστότοπους συνεργατών αερογραμμών.

Σχολιάζοντας τα νέα, ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic, Shai Weiss, δήλωσε:

"Οι πελάτες βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της διευρυμένης κοινής επιχείρησης με τους εταίρους μας Delta, Air France και KLM, όπου οι απρόσκοπτες συνδέσεις, η μεγαλύτερη γκάμα πτήσεων, η απαράμιλλη εξυπηρέτηση πελατών και τα αυξημένα οφέλη συχνών δρομολογίων θα ενισχύσουν τη θέση όσων αγαπούν να πετούν. Ένας από τους πυλώνες της στρατηγικής μας είναι να συνεργαστούμε επιτυχώς με τους εταίρους μας. Συνδυάζοντας τα δυνατά μας, το δίκτυό μας και οι άνθρωποι μας επιτρέπουν να επιτύχουμε περισσότερα." κατέληξε.