Μειωμένα κατά 26%, στα 4,92 δισ. δολάρια  ήταν τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά φόρων της νορβηγικής Equinor το 2019, έναντι 6,69 δισ. δολαρίων το αμέσως προηγούμενο έτος.  Το 2018, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη. Τα καθαρά λειτουργικά έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν, επίσης, κατά 54% και διαμορφώθηκαν στα 9,23 δισ. δολάρια το 2019, από 20,14 δισ. το 2018. Η Equinor ανέφερε ότι η 

μείωση κατά 54% οφειλόταν κυρίως στις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς και στους συνολικούς όγκους των πετρελαϊκών υγρών.

«Με το βλέμμα στο μέλλον, αναμένουμε να αυξήσουμε την παραγωγή, τις αποδόσεις και τις ταμειακές ροές από ένα χαρτοφυλάκιο έργων, υψηλής ποιότητας, που αντιπροσωπεύει 6 δισ. βαρέλια για την Equinor, με μέσο σημείο εξισορρόπησης χαμηλότερο των 35 δολαρίων ανά βαρέλι», δήλωσε ο Eldar Saetre, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της νορβηγικής εταιρείας. Ο ίδιος ανέφερε, ακόμη, πως η Equinor ξεκίνησε την παραγωγή στο πεδίο Johan Sverdrup, τον περασμένο Οκτώβριο, ήτοι νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα και με κόστος χαμηλότερο κατά 30%. «Αναμένουμε ότι η όλη επένδυση της πρώτης φάσης, θα έχει αποσβεστεί έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, λιγότερο από 15 μήνες αφότου αρχίσουμε την παραγωγή¨, υπογράμμισε ο κ. Saetre.

Ο επικεφαλής της νορβηγικής εταιρείας επισήμανε ότι το 2019 σηματοδότησε την αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού για την πτέρυγα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Equinor, καθώς ελήφθη η επενδυτική απόφαση για το αιολικό πάρκο Hywind Tampen, στην Νορβηγία και εξασφάλισε τις άδειες ανάπτυξης του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Empire Wind στην Νέα Υόρκη, καθώς και του Dogger Bank, μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον κόσμο, που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα έργα ΑΠΕ που αναμένεται να αναπτυχθούν, θα προσθέσουν δυναμικότητα 2,8 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας στην Equinor, δηλαδή, υπερπενταπλάσια της τρέχουσας.