Τρία αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320neo έχει παραλάβει η Aegean Airlines, η οποία πραγματοποιεί σχετική εκδήλωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αναφέρεται στο metaforespress.gr. Συνολικά, η αεροπορική πρόκειται να παραλάβει 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo

και Α321neo έως το 2024, τα οποία –μεταξύ άλλων– διαφέρουν και στην εξωτερική εμφάνιση από τα υφιστάμενα αεροσκάφη που χρησιμοποιεί.

Ως τον Ιούλιο του 2020, η εταιρεία θα παραλάβει 6 αεροσκάφη του νέου τύπου για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του δικτύου της (το 2020 η εταιρεία θα παραλάβει 11 αεροσκάφη και το 2021 7).

Tα νέα αεροσκάφη Α320neo, εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 50% και περιορίζουν το αποτύπωμα θορύβου κατά 75%.

Παράλληλα, με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων έως και 16% ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, αλλά και αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης με δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς.

Συγκεκριμένα, ανάλογα με τον ακριβή τύπο και προδιαγραφές, παρέχουν πρόσθετη εμβέλεια από 600 έως και 1.500 χλμ. (δηλαδή από 1 – 2 ώρες επιπλέον πτήσης).

Επίσης, δίνουν τη δυνατότητα για αυξημένη χωρητικότητα (η ακριβής χωρητικότητα αποτελεί επιλογή του αερομεταφορέα, συνήθως τα Α320neo είναι 180 θέσεων), αλλά και υποδομές για καλύτερες in flight υπηρεσίες.

Πάντως, πέρα από τα νέα αεροσκάφη, η Aegean Airlines εικάζεται ότι θα παρουσιάσει αύριο και άλλες αλλαγές (τροποποίηση γραμματοσειράς λογοτύπου), καθώς εισέρχεται σε μια νέα πορεία με την συμπλήρωση 20 ετών λειτουργίας και την προμήθεια των νέων αεροσκαφών.