Θυγατρική της Deutsche Telekom θα προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακό πάρκο ισχύος 60 μεγαβάτ στην Γερμανία, βάσει μιας δεκαετούς συμφωνίας, που υπέγραψε με την σουηδική εταιρεία Vattenfall.

Πιο συγκεκριμένα, η Power & Solutions και η Vettenfall υπέγραψαν διμερή συμφωνία αγοροπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας (ΡΡΑs) από σταθμό φωτοβολταϊκών πάνελ που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Μέκλενμπουργκ, στο κρατίδιο της Πομερανίας. Ο σταθμός προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Σχολιάζοντας την υπογραφή της συμφωνίας, το στέλεχος της Vattenfall, Κριστίν Λάουμπερ, είπε πως οι επενδυτές μπορούν να χρησιμοποιούν το εργαλείο των PPAs προκειμένου να αντισταθμίζουν εν μέρει, τον κίνδυνο για τα νέα αιολικά και ηλιακά πάρκα, ενώ οι πελάτες θα εξασφαλίζουν άμεση και μακροπρόθεσμη πρόσβαση σε πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. «Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να συμβάλουν, άμεσα, στην επέκταση και εδραίωση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», πρόσθεσε η ίδια.

Πρέπει να τονιστεί ότι η Vattenfall έχει θέσει ως στόχο να παράγει 10 τερβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, σε εταιρικά PPAs, στην Ευρώπη, έως τα τέλη του 2023 και για το σκοπό αυτό έχει, ήδη, προσθέσει αρκετά συμβόλαια αυτού του τύπου στο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιό της, με ορισμένους από τους δυνητικούς πελάτες της να είναι μεγάλοι εταιρικοί όμιλοι, όπως η Microsoft, η Norsk Hydro, αλλά και ο παρασκευαστής αναψυκτικών AG Barr plc.