Την Άνοιξη ο Διαγωνισμός για το Φωτοβολταϊκό των 230 MW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα

Την Άνοιξη ο Διαγωνισμός για το Φωτοβολταϊκό των 230 MW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα
energia.gr
Δευ, 17 Φεβρουαρίου 2020 - 16:49

Ο διαγωνισμός της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για το πρώτο μεγάλο φωτοβολταϊκό που θα κατασκευαστεί στην Πτολεμαΐδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη. Το έργο, που όταν ολοκληρωθεί θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα της Ευρώπης θα διαθέτει συνολική ισχύ 230 μεγαβάτ και θα απασχολήσει, στην πρώτη φάση της κατασκευής του, τουλάχιστον 300 εργαζόμενους.

 

 

Το μεγάλο αυτό έργο, το οποίο όταν ολοκληρωθεί, θα παράγει 390.000 μεγαβατώρες που θα επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες σε ηλεκτρισμό περίπου 300.000 κατοίκων θα αφορά σε δύο μικρά, συνολικής ισχύος 30 MW, που έχουν ήδη προκηρυχθεί, ή πρόκειται να προκηρυχθούν εντός του Φεβρουαρίου, καθώς και σε ένα μεγάλο, των 200 MW, για το οποίο ο διαγωνισμός από την ΔΕΗΑΝ αναμένεται στο επόμενο τρίμηνο.

Έως σήμερα η ΔΕΗΑΝ κατέχει στο χαρτοφυλάκιο της έτοιμα 150 MW έργων ΑΠΕ, επιπλέον 100 MW βρίσκονται υπό κατασκευή, ενώ έχουν προκηρυχθεί ή πρόκειται να προκηρυχθούν ακόμη 280 MW, μέρος των οποίων θα είναι και το έργο της Πτολεμαΐδας. Η ολοκλήρωση των έργων αναμένεται εντόςτων επομένων δύο και πλέον ετών.