Συνεχίζει την στροφή στα οχήματα μηδενικών ρύπων η DPD του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς προχώρησε στην παραγγελία 300 αμιγώς ηλεκτρικών Nissan e-NV200. Η νέα παραγγελία θα υπερτριπλασιάσει τον υπάρχοντα στόλο με ΕVs της DPD, ο οποίος θα ανέλθει στα 450 οχήματα, έως τον προσεχή Μάιο.

Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το τέλος του 2020, το 10% των οχημάτων της να είναι ηλεκτρικά και στις 68 αποθήκες της, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να καταστεί η πιο υπεύθυνη και βιώσιμη εταιρεία παροχής μεταφορικών υπηρεσιών στο κέντρο της πόλης και ηγέτιδα στα ηλεκτρικά οχήματα στη Βρετανία.

Η παράδοση των νέων οχήματων στις αποθήκες της εταιρείας, σε ολόκληρο τo Ην. Βασίλειο, θα γίνει τις ερχόμενες εβδομάδες, όπου θα χρησιμοποιηθούν για τοπικές παραδόσεις πολλαπλών στάσεων, διανύοντας μέχρι και 160 χλμ. την ημέρα.

Η DPD θα φορτίζει τα οχήματα στις εγκαταστάσεις της κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα αποφασίσει τον τρόπο αξιοποίησης των EVs, σε καθημερινή βάση, χρησιμοποιώντας δικά της συστήματα υπολογισμού και βελτιστοποίησης διαδρομών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DPD, Dwain McDonald, δήλωσε «Αυτή είναι μια πραγματική ημέρα – ορόσημο για τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον κλάδο των ταχυμεταφορών Αυτά τα οχήματα αλλάζουν τον τρόπο που εργαζόμαστε.

Αναθεωρούμε και ανασχεδιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο παραδίδουμε αγαθά, τώρα και στο μέλλον, με διαφορετικά δίκτυα διαδρομών και νέους τύπους αποθηκών. Είναι μια μικρή επανάσταση για τον κλάδο μας και  τα ηλεκτρικά, άνευ εκπομπών ρύπων οχήματα, βρίσκονται στην καρδιά αυτού του οράματος».

Το 100% ηλεκτρικό φορτηγό e-NV200 είναι εύκολο να φορτωθεί, καθώς το δάπεδο της καρότσας απέχει μόλις 52 εκ. από το έδαφος. Παράλληλα, διαθέτει χώρο φόρτωσης 4,2 m³, αρκετό για να χωρέσει 2 παλέτες ή φορτίο μέχρι 701 κιλών. Με το ευρύ άνοιγμα στις πίσω πόρτες, όπως και με τις συρόμενες πλευρικές, η φόρτωση είναι γρήγορη και εύκολη.

Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να αναδιπλωθεί για τη δημιουργία ενός πρακτικού γραφείου, ενώ οι εύχρηστοι αποθηκευτικοί χώροι είναι άφθονοι και σε κοντινή απόσταση από το κάθισμα του οδηγού.