Με Τέσσερα «Κλικ» Δηλώστε τα Επιπλέον Τετραγωνικά από Σήμερα στην Πλατφόρμα της ΚΕΔΕ

Με Τέσσερα «Κλικ» Δηλώστε τα Επιπλέον Τετραγωνικά από Σήμερα στην Πλατφόρμα της ΚΕΔΕ
energia.gr
Τετ, 26 Φεβρουαρίου 2020 - 12:45

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης τετραγωνικών στους δήμους της χώρας ανέπτυξαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΑΑΔΕ και τη ΓΓΠΣ, προκειμένου οι πολίτες να ωφεληθούν της ευεργετικής διάταξης.

Υπενθυμίζεται πως η ανωτέρω δήλωση απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από αναδρομικές χρεώσεις, ενώ αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τα ταμεία των δήμων.

Η πλατφόρμα έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μη χρειάζονται άλλα δικαιολογητικά και να προκύπτει αυτόματα η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών.
Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για το taxisnet. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ και κανένα απολύτως δικαιολογητικό προκειμένου ο πολίτης να υποβάλει την αίτηση περί ανακριβούς δήλωσης τετραγωνικών στον οικείο δήμο.

Η πλατφόρμα είναι ενεργή με πραγματικά στοιχεία, για τους πολίτες όμως θα ανοίξει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 14:00 και η προθεσμία υποβολής της διόρθωσης των τετραγωνικών λήγει στις 31 Μαρτίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπούν στην εφαρμογή μέσω του σάιτ της ΚΕΔΕ ή μέσω των sites των υπουργείων Εσωτερικών (ypes.gr) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (mindigital.gr).

Μπορείται να δείτε το βίντεο με την εφαρμογή εδώ