Ακολουθώντας τη «βουτιά» που καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε ελευθερη πτώση βρίσκεται και το ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές φοβούνται για παγκόσμια ύφεση λόγω της εξάπλωσης του κορωναϊού σε όλο τον κόσμο. Ήδη το Χρηματιστήριο Αθηνών έχασε και τα επίπεδα των 730 μονάδων με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει

απώλειες 6,30% στις 720,42 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 17,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 6,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.830,32 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 8,83% στις 569,10 μονάδες.

Από τα υψηλά των 948 μονάδων στις 24 Ιανουαρίου, το ΧΑ έχει χάσει πάνω από 10 δισ. στην κεφαλαιοποίησή του, έχοντας εισέλθει σε επικίνδυνα τεχνικά μονοπάτια και η πτώση φαίνεται να μην έχει τέλος, καθώς το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι άκρως αρνητικό, λόγω κορωναϊού.

Την ίδια ώρα τα διεθνή χρηματιστήρια ολοκληρώνουν σήμερα τη χειρότερη εβδομάδα από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Οι απώλειες στον γερμανικό DAX ξεπερνούν το 3,3%, ενώ εκείνες σε Λονδίνο, Μιλάνο και Μαδρίτη ξεπερνούν το 2,5%. Βουτιά άνω του 4% πραγματοποίησαν και οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, χτες, εν μέσω ανησυχιών ότι ο κοροναϊός πιθανόν να εξαπλώνεται πλέον και στις ΗΠΑ, αλλά και στον απόηχο σειράς εκτιμήσεων από πλευράς εταιρειών και οικονομικών αναλυτών για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας.