Στα 88 γιγαβάτ, κατά μέσον όρο διαμορφώθηκε η παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, την περασμένη εβδομάδα, σε ένα νέο, εντυπωσιακό ρεκόρ, γεγονός που έριξε δραστικά τις ωριαίες τιμές ενέργειας στην Γερμανία το διήμερο 22-23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η WindEurope.

Η παραγωγή αιολικής ενέργειας ανέρχεται σήμερα, κατά μέσο όρο, σε 68 γιγαβάτ, έχοντας αυξηθεί σε ποσοστό 28% από την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι, με τους ευρωπαϊκές ανεμογεννήτριες να παράγουν επιπλέον 20 τεραβατώρες, που αντιστοιχούν στο ενεργειακό ισοδύναμο 39 τυποποιημένων φορτίων LNG.

Η παραγωγή αιολικής ενέργειας αναμένεται να μειωθεί αυτή την εβδομάδα στην βορειοδυτική Ευρώπη, με την παραγωγή στην Γερμανία να διαμορφώνεται, κατά μέσον όρο, στα 23 γιγαβάτ, από το ρεκόρ των 37 γιγαβάτ που ανήλθε το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με στοιχεία του spotrenewables.com και TSO που συγκεντρώθηκαν από την Fraunhofer ISE.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της WindEurope, η εγκατεστημένη χωρητικότητα ανεμογεννητριών στην Ευρώπη ανερχόταν σε 205 γιγαβάτ στα τέλη του 2019.