Στον Έβρο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Μαζί με τους Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στον Έβρο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Μαζί με τους Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
energia.gr
Τρι, 3 Μαρτίου 2020 - 08:44

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει, σήμερα Τρίτη 3 Μαρτίου, στον Έβρο, όπου θα υποδεχθεί τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli που θα αφιχθούν στην Αλεξανδρούπολη στις 13:05 ώρα Ελλάδος. Την ίδια ώρα θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη ο Μαργαρίτης Σχοινάς, 

Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenković και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Davor Božinović, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επίσκεψη στον Έβρο.

Στη συνέχεια, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στις 15:30, ο Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Michel, κα. von der Leyen και κ. Sassoli, θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.

Στις 17:30 ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Αλεξανδρούπολη.

Τραμπ: Η Ελλάδα μπορεί να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορά της

Χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα και τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα σύνορά της.

Ο Πρόεδρος Trump από την πλευρά του αναγνώρισε το αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδος να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορά της.