Στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετώπιζε η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Flybe, ήρθε να προστεθεί και η επιδημία του Κορωναϊού οδηγώντας την πιο γρήγορα στην κατάρρευση. Ηδη η Flybe καθήλωσε από χθες το βράδυ όλα της τα αεροπλάνα στα βρετανικά αεροδρόμια ενώ και το site της εταιρείας σταμάτησε να λειτουργεί εμφανίζοντας μήνυμα σφάλματος. Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία, αντιμετώπιζε εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα, με τους πελάτες να την έχουν μετονομάσει το τελευταίο δίαστημα από Flybe σε ...«Fly maybe».

Σε όλη αυτή την κατάσταση ήρθε και η μεγάλη κάμψη στις κρατήσεις λόγω του κοροναϊού. Παράλληλα η εταιρεία βρέθηκε  μπροστά στην άρνηση της βρετανικής κυβέρνησης να της χορηγήσει δάνειο ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών.

Τα αεροσκάφη της Flybe, δεν ανεφοδιάστηκαν με καύσιμα και οι μηχανικοί απολύθηκαν, ανέφεραν πηγές στο ειδησεογραφικό πρακτορείο PA.

 Η Flybe, που εδρεύει στο Exeter, εξυπηρετεί σχεδόν δύο στις πέντε πτήσεις εσωτερικού του Ηνωμένου Βασιλείου, απασχολώντας περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους και είναι ο κύριος αερομεταφορέας σε αεροδρόμια όπως το Μπέλφαστ, το Σαουθάμπτον, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ.