Τσάβες: Δεν φταίει ο ΟΠΕΚ για το ακριβό Πετρέλαιο

Την εκτίμηση ότι η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι θα πρέπει να σταθεροποιηθεί ανάμεσα στα 80 και τα 100 δολάρια, διατύπωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.
AFP-Reuters
Τετ, 14 Νοεμβρίου 2007 - 08:34

Την εκτίμηση ότι η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι θα πρέπει να σταθεροποιηθεί ανάμεσα στα 80 και τα 100 δολάρια, διατύπωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες. 

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ο.Τσάβες δήλωσε: "Πιστεύω ότι η τιμή πρέπει να σταθεροποιηθεί. Εδώ και χρόνια έχουμε σημάνει συναγερμό για το γεγονός ότι κατευθύνεται προς τα 100 δολάρια. Θα πρέπει να σταθεροποιηθεί γύρω στα 80, 90, 100 δολάρια". 

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας -που θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΠΕΚ στις 17-18 Νοεμβρίου στο Ριάντ- διαβεβαίωσε ότι η τωρινή άνοδος των τιμών δεν αντιστοιχεί με τις επιθυμίες των χωρών-παραγωγών, σημειώνοντας ότι "αυτό δεν ήταν λάθος του ΟΠΕΚ". Όπως είπε "αποτελεί παράδοση να θεωρούμε τον ΟΠΕΚ δαίμονα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη επικρίνει τις χώρες του ΟΠΕΚ, κατηγορώντας τις ότι χειραγωγούν τις τιμές".