Νέα Παράταση, Λόγω Υψηλής Προσέλευσης, στο Δεσμευτικό Μarket Τest για το FSRU Αλεξανδρούπολης

Νέα Παράταση, Λόγω Υψηλής Προσέλευσης, στο Δεσμευτικό Μarket Τest για το FSRU Αλεξανδρούπολης
energia.gr
Τετ, 11 Μαρτίου 2020 - 17:58

Ικανοποίηση επικρατεί στην Gastrade από την έως τώρα προσέλευση εταιρειών στη δεσμευτική φάση του market test, για την κάλυψη χωρητικότητας στον πλωτό σταθμό αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου  (FSRU) της Αλεξανδρούπολης. Είναι ενδεικτικό ότι παρά το επιτυχημένο της όλης διαδικασίας, η εταιρεία αναμένει παραιτέρω δεσμεύσεις, με αποτέλεσμα να προχωρήσει, σε συνεννόηση με την ΡΑΕ, και σε δεύτερη παράταση της τελικής προθεσμίας, κατά 10 ημέρες. 

 

Έτσι η νέα καταληκτική διορία για την υποβολή προσφορών για τη δέσμευση δυναμικότητας στο Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης, ορίστηκε η Παρασκευή 20 Μαρτίου. Για την Gastrade είναι σημαντικό να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την προσέλκυση ενεργειακών επενδυτών οι οποίοι θα εξασφαλίσουν ποσότητες αερίου στο FSRU Αλεξανδρούπολης, και συνεπώς θα καταστήσουν ακόμη πιο βιώσιμη και επικερδή την επένδυση.

Προς την κατεύθυνση αυτή είναι σημαντική παράμετρος, εκτός από τις ποσότητες που δεσμεύονται, και το βάθος χρόνου για το οποίο τις διασφαλίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος, αφού είναι διαφορετικό η δέσμευση για πέντε χρόνια και διαφορετικό για δέκα, η για δεκαπέντε.

Δημοσιογραφικές πηγές από την Βουλγαρία, μεταδίδουν, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση της Σόφιας δέσμευσε, μέσω της κρατικής Bulgartransgaz, και κατά τη διαδικασία του τρέχοντος market test, 500 εκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως για δεκαετή περίοδο.