Διατηρεί τη σύσταση Overgweight με τιμή στόχο τα 12,6 ευρώ, για τη μετοχή της Mytilineos η Euroxx χρηματιστηριακή, σε flash note που εξέδωσε με ημερομηνία 13 Μαρτίου. Όπως αναφέρει η Euroxx ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για το 2019, αναμένει ότι η λειτουργική κερδοφορία EBITDA θα εμφανίσει άνοδο κατά 7% στα 309 εκατ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται σε 134 εκατ. ευρώ.

 

Η έκθεση αποτιμά ως εξαιρετικά επιτυχημένες τις κινήσεις της διοίκησης για την προσαρμογή της Mytilineos στο διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον τόσο εκτός όσο και εντός Ελλάδος, ιδιαίτερα με την έμφαση που δίνεται στον τομέα των φωτοβολταϊκών αλλά και του φυσικού αερίου.

Για τη 2ετία 2020 - 2021 η Euroxx θεωρεί ότι η διαρκώς αναπτυσσόμενη δραστηριότητα των φωτοβολταϊκών θα ισοσκελίσει πλήρως την ενδεχόμενη υποχώρηση της κερδοφορίας του μεταλλουργικού τομέα.

Καταλήγοντας το flash note της Euroxx θεωρεί ότι από πλευράς αποτίμησης, η πρόσφατη υποχώρηση της τιμής της μετοχής εξαιτίας των ανησυχιών στην αγορά συνολικά από το ξέσπασμα του κορονοϊού, έχει δημιουργήσει στα τρέχοντα επίπεδα ένα πολύ ελκυστικό σημείο εισόδου.

(capital.gr)