Η Οικολογική Ισορροπία Φέρνει Περισσότερη Ενέργεια

Η οικολογική καταστροφή που υπέστη η Μαύρη Θάλασσα αυτή την εβδομάδα είναι ανυπολόγιστη. Περίπου 3.000 τόνοι υγρών καυσίμων στα στενά του Κέρτς κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό την οικολογική ισορροπία της περιοχής. Οι θυελλώδεις άνεμοι βούλιαξαν 20 πλοία. Περίπου 30.000 πουλιά βρέθηκαν νεκρά.
Πεμ, 15 Νοεμβρίου 2007 - 04:03
Η οικολογική καταστροφή που υπέστη η Μαύρη Θάλασσα αυτή την εβδομάδα είναι ανυπολόγιστη.

Περίπου 3.000 τόνοι υγρών καυσίμων στα στενά του Κέρτς κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό την οικολογική ισορροπία της περιοχής. Οι θυελλώδεις άνεμοι βούλιαξαν 20 πλοία. Περίπου 30.000 πουλιά βρέθηκαν νεκρά.

Οτι η φύση εκδικείται όλοι το ξέρουμε. Εξάλλου το διαπιστώνουμε κάθε μέρα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και όλα τα σχετικά.

Από την άλλη οι ανάγκες μας για περισσότερη ενέργεια είναι μια πραγματικότητα. Και αυτά μπορούν να συμπλεύσουν με περισσότερη σύνεση και προγραμματισμό.

Για να έρθουμε σε οικεία παραδείγματα ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι μια δίοδος μεταφοράς καυσίμων η οποία αποσυμφορίζει σε μεγάλο βαθμό τα Στενά του Βοσπόρου.

Πέρα από τα όποια οικονομικά οφέλη που μπορεί να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα, μόνο και μόνο ότι παρακάμπτεται ένα άλλο οικολογικό βασίλειο είναι κάτι αξιοσημείωτο. Ακόμα και αυτοί που βλέπουν με αρκετό σκεπτικισμό το όλο έργο, ας αξιολογήσουν αυτή την πτυχή- η οποία είναι πραγματικά σημαντική.