Άνοιγμα Καταστημάτων στα Πρότυπα των Αλυσίδων Κινητής Τηλεφωνίας Ζητούν οι Προμηθευτές Ρεύματος

Άνοιγμα Καταστημάτων στα Πρότυπα των Αλυσίδων Κινητής Τηλεφωνίας Ζητούν οι Προμηθευτές Ρεύματος
energia.gr
Παρ, 27 Μαρτίου 2020 - 13:50

Οι προμηθευτές ρεύματος κατέθεσαν αίτημα στο ΥΠΕΝ για να ανοίξουν καταστήματα κατά το πρότυπο των αλυσίδων κινητής τηλεφωνίας καθώς οι εταιρείες του κλάδου λόγω της πανδημιάς του κορωνοϊού έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την εισπραξιμότητά τους, η οποία έχει κάνει βουτιά της τάξεως του 30% και δεν αποκλείεται να επιδεινωθεί.

Με βάση τις εταιρείες αυτές, όπως και στην περίπτωση των αλυσίδων κινητής τηλεφωνίας, τα καταστήματα θα έχουν περιορισμένη δραστηριότηταμε βασική προτεραιότητα την εξόφληση λογαριασμών. Έτσι, πέρα από την κάλυψη ενός μικρού μέρους των λειτουργικών τους εξόδων, με το άνοιγμά τους θα ενισχύσουν την εισπραξιμότητα των παρόχων.

Όπως είναι φυσικό, σε μία τέτοια περίπτωση, τα καταστήματα θα ακολουθούν τις ίδιες υγειονομικές προφυλάξεις που ισχύουν και τα σημεία κινητής τηλεφωνίας, με σκοπό τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού. Επομένως, κατά την προσέλευση των καταναλωτών, θα τηρείται η αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ., καθώς και η ελάχιστη απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ τους.

Οι εταιρείες θεωρούν ότι η επαναφορά της δυνατότητας φυσικής πληρωμής των λογαριασμών είναι απαραίτητη για εκείνες τις κατηγορίες των καταναλωτών που για τον οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα, ή δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά.