Η Αναβολή της Τηλεδιάσκεψης του ΟΠΕΚ+, Φέρνει Νέα Υποχώρηση των Τιμών του Πετρελαίου

Η Αναβολή της Τηλεδιάσκεψης του ΟΠΕΚ+, Φέρνει Νέα Υποχώρηση των Τιμών του Πετρελαίου
energia.gr
Δευ, 6 Απριλίου 2020 - 10:43

Το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης έφερε μείωση στις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές κατά 3 δολάρια το βαρέλι, αντανακλώντας τους φόβους των επενδυτών για το ενδεχόμενο υπερπροσφοράς, μετά την αναβολή ενός κύκλου διαβουλεύσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας σχετικά με την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας για μείωση της παραγωγής.

Σήμερα το πρωί το Brent υποχωρούσε σχεδόν 2%, στα 33,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό είχε απώλειες πάνω από 3%, κάτω από τα 28 δολάρια το βαρέλι, έχοντας βρεθεί έως και τα 25,28 δολάρια το βαρέλι.

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας οι τιμές είχαν αυξηθεί, με τα συμβόλαια τόσο για το Brent, όσο και για το αμερικανικό αργό να καταγράφουν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες αυξήσεις τους, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα επιτύχουν μία συμφωνία για τη μείωση της διάθεσης πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο (τουλάχιστον κατά δέκα εκατ. βαρέλια ημερησίως). 

Και ενώ Ρωσία και Σαουδική Αραβία είχαν αποφασίσει αρχικά μια έκτακτη τηλεδιάσκεψη σήμερα, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής, τελικά η τηλεδιάσκεψη μετατέθηκε για τις 9 Απριλίου, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών του Μαρτίου, οδηγώντας και πάλι τις τιμές χαμηλότερα.