Fraport Greece: Μεγάλη Μείωση της Επιβατικής Κίνησης στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια τον Μάρτιο

Fraport Greece: Μεγάλη Μείωση της Επιβατικής Κίνησης στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια τον Μάρτιο
energia.gr
Τρι, 7 Απριλίου 2020 - 14:00

Η πανδημία του COVID 19 και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας, σε όλες τις χώρες «εξαφάνισαν» τα αεροπορικά ταξίδια, κάτι που αποτυπώνεται και στη «βουτιά» της τάξης του 58,8% που σημείωσε η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece τον μήνα Μάρτιο.Και το χειρότερο είνια ότι η τάση αυτή προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί και μάλλον θα επιδεινωθεί και τον Απρίλιο, χωρίς να είναι ορατό πότε θα υπάρξει φως και αντιστροφή του κλίματος.

Πιο συγκεκριμένα η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε σε 293.525 επιβάτες, έναντι 713.068 τον αντίστοιχο μήνα του περσινού έτους. Αντίστοιχα, οι πτήσεις μειώθηκαν κατά 33,4% και διαμορφώθηκαν στις 4.818.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η μείωση στον αριθμό των επιβατών επιβατών, τον ίδιο μήνα, έφτασε το 61,3%.

Η μεγάλη μείωση της κίνησης σημειώθηκε κυρίως τις δύο τελευταίες εβδομάδες, όταν ξεκίνησε η σταδιακή αναστολή πτήσεων σε προορισμούς του εξωτερικού, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Βρετανία. Τέλος σε επίπεδο τριμήνου, η μείωση της επιβατικής κίνησης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο 21,2% και των πτήσεων στο 13,2%.