Η ΕΥΔΑΠ προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια φυσικού αερίου για τη μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ψυττάλεια. Η μονάδα που έχει ισχύ 12,9 MWe, παράγει θερμότητα για την ξήρανση της βιολογικής ιλύος που φτάνει στο Κέντρο, η οποία αποτελεί και το τελευταίο στάδιο επεξεργασίας των βιολογικών λυμάτων.

Το παραγόμενο προϊόν της ξήρανσης (120 - 150 τόνοι/ημέρα) αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και αξιοποιείται ως καύσιμο σε εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου ή θερμοηλεκτρικά εργοστάσια.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η Προμήθεια Φυσικού Αερίου, μετά υπηρεσιών Μεταφοράς και Διανομής, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου της Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, για χρονικό διάστημα δύο ετών, με δυνατότητα παράτασης ενός έτους.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει στις 12 Μαΐου. Η αποσφράγισή τους θα γίνει έξι ημέρες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης που περιλαμβάνει την προμήθεια, τη μεταφορά και τη Διανομή, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου της Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας Φυσικού Αερίου για δύο έτη ανέρχεται στο ποσό των 1.500.000,00 €, πλέον αναλογούντος ΦΠΑ. Η Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. διατηρεί δικαίωμα παράτασης της σύμβασης για ένα επιπλέον έτος, με τίμημα που δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 750 000 ευρώ, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ.