Η Ινδία Αποθηκεύει Πετρέλαιο Μέχρι την Τρίτη Εβδομάδα του Μαΐου, Πριν την Έλευση των Μουσώνων

Η Ινδία Αποθηκεύει Πετρέλαιο Μέχρι την Τρίτη Εβδομάδα του Μαΐου, Πριν την Έλευση των Μουσώνων
energia.gr
Τετ, 15 Απριλίου 2020 - 12:32

Η Ινδία σχεδιάζει να αυξήσει το στρατηγικό της αποθεματικό πετρελαίου (SPR) έως την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου μεταφέροντας περίπου 19 εκατομμύρια βαρέλια μέχρι τότε, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του SPR της χώρας την Τρίτη. Η Ινδία μεταφέρει το πετρέλαιο στο SPR για να βοηθήσει τα διυλιστήρια της χώρας να μειώσουν το πλεόνασμα αργού, καθώς το lockdown που έχει επιβληθεί για την πανδημία του COVID-19,

έχει μειώσει τις μεταφορές και την κατανάλωση βιομηχανικών καυσίμων στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Ήδη τον Μάρτιο η ζήτηση καυσίμων στην Ινδία μειώθηκε κατά 17,8%,επίδοση που είναι η  χαμηλότερη σε δύο δεκαετίες.

Η Ινδία θα εκτρέψει φορτία που έχουν ήδη αγοράσει τα διυλιστήρια Indian Oil Corp, Bharat Petroleum, Hindustan Petroleum and Mangalore Refinery and Petrochemicals Ltd., για φόρτωση τον Απρίλιο.

"Από τώρα, το σχέδιο είναι να γεμίσουμε τα αποθέματα μας έως την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου, πριν από την άφιξη των μουσώνων.’’. Δήλωσε ο Ahuja, διευθύνων σύμβουλος της Indian Strategic Petroleum Reserves Ltd (ISPRL). Το ISPRL είναι υπεύθυνο για την κατασκευή και την πλήρωση των τοποθεσιών SPR.

Το ISPRL θέλει να παραλάβει τα φορτία πριν ξεκινήσει η περίοδος των μουσώνων στην Ινδία τον Μάιο, καθώς το σύστημα αγκυροβόλησης με ένα σημείο που μπορεί να εκφορτώσει πολύ μεγάλους μεταφορείς αργού (VLCC) στο λιμάνι της Mangalore, το οποίο θα τροφοδοτήσει δύο τοποθεσίες SPR, είναι κλειστό κατά τη διάρκεια της περιόδου των τριών μηνών βροχών .

Το περασμένο μήνα, το Reuters ανέφερε ότι η Ινδία σχεδίαζε να αγοράσει πετρέλαιο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία για να καλύψει το SPR και να κερδίσει από τις χαμηλές τιμές.

"Εκμεταλλευόμαστε τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου", είπε, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα από αυτά τα φορτία συνδέονται με τις επίσημες τιμές πώλησης (OSP) για τον Απρίλιο.

Ο Ahuja είπε ότι η ISPRL ελπίζει να παραλάβει το τελευταίο φορτίο πετρελαίου στις 21 Μαΐου, ενώ η IOC προμήθευσε πετρέλαιο που περιέχει VLCC από τα ΗΑΕ την Δευτέρα.

Το SPR χωρίζεται σε τρεις τοποθεσίες στη νότια Ινδία και μπορεί να αποθηκεύσει περίπου 37 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, που ισοδυναμούν με περίπου 9,5 ημέρες ζήτησης πετρελαίου στην Ινδία. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ένα τμήμα του SPR έχει ήδη προπληρωθεί.