Δύο δισ. με Επιτόκιο 2% Δανείστηκε το Δημόσιο με το 7ετές Ομόλογο-Ικανοποίηση στην Κυβέρνηση

Δύο δισ. με Επιτόκιο 2% Δανείστηκε το Δημόσιο με το 7ετές Ομόλογο-Ικανοποίηση στην Κυβέρνηση
energia.gr
Πεμ, 16 Απριλίου 2020 - 10:33

Η Ελλάδα, με την χθεσινή έκδοση του επταετούς ομολόγου, άντλησε από τις αγορές 2 δισ ευρώ, με επιτόκιο 2%. Με την προηγούμενη έκδοση επταετούς ομολόγου, τον Ιούλιο του 2019, η χώρα είχε δανειστεί 2,5 δισ, με επιτόκιο 1,9%. Η ελάχιστη διαφορά του επιτοκίου ανάμεσα στις δύο εκδόσεις και τις εντελώς διαφορετικές συνθήκες που επικρατούσαν τότε και τώρα

κάνουν την κυβέρνηση να μιλά για ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία θεωρώντας επιτυχή την χθεσινή έξοδο στις αγορές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι προσφορές για το 7ετές, έφτασαν στα 6 δισ ευρώ.

Το συνολικό ποσό που έχει αντλήσει η χώρα από τις αγορές μετά την έξοδο της απο τα Μνημόνια αυξάνεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Την ικανοποίηση του για το επταετές ομόλογο εξέφρασε χθες και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω Twitter. Όπως τονίζει και το Μέγαρο Μαξίμου, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι αγορές εμπιστεύονται την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα άντλησε €2 δισ. με έκδοση επταετούς ομολόγου και επιτόκιο 2%. Μέσα στην παγκόσμια οικονομική καταιγίδα, η χώρα συνεχίζει να έχει πρόσβαση στις αγορές με λογικό επιτόκιο. Αυτό αποδεικνύει ότι οι αγορές εμπιστεύονται την κυβέρνηση και την ελληνική οικονομία», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.