Mετά το WTI, oι επενδυτές βάζουν τώρα και το Brent στο στόχαστρό τους, «καίγοντας» σχεδόν το 1/3 της αξίας του. Η τιμή του έκανε βουτιά 28% στα 18,31 δολάρια το βαρέλι τα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002. Οι απώλειες στη συνέχεια έχουν περιοριστεί ελαφρώς, στο 20%, με την τιμή να υπερβαίνει οριακά και πάλι το κρίσιμο ψυχολογικό όριο των 20 δολαρίων, ενώ τα μηνύματα για την αγορά πετρελαίου κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

 

Η χθεσινή πρωτοφανής βουτιά του αμερικανικού αργού (παράδοσης Μαΐου) όχι απλά υπό το μηδέν, αλλά έως και τα -40 δολάρια το βαρέλι, έδειξε ότι παραγωγοί και traders είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ακριβά τους πελάτες τους για να τους απαλλάξουν από το αργό, που έχουν στην κατοχή τους.Και το μεγάλο πρόβλημα βέβαια παραμένει η αποθήκευση. Με την ζήτηση να έχει βυθιστεί, τα αποθέματα φουσκώνουν επικίνδυνα και η αποθήκευσή του γίνεται πλέον εξαιρετικά δαπανηρή. 

Το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου του αμερικανικού αργού, λίγο πριν την λήξη του, κινείται και πάλι σε αρνητικό έδαφος, στα -8 δολάρια. Το συμβόλαιο Ιουνίου με βουτιά 41% διαμορφώνεται στα 11,95 δολάρια το βαρέλι.