Στ. Πέτσας: Σταδιακή η Μετάβαση στην Κανονικότητα- Ιδιαίτερη Μέριμνα για τον Τουρισμό

Στ. Πέτσας: Σταδιακή η Μετάβαση στην Κανονικότητα- Ιδιαίτερη Μέριμνα για τον Τουρισμό
energia.gr
Τετ, 22 Απριλίου 2020 - 12:51

«Θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή, εβδομάδα με εβδομάδα, 15μερο με 15μερο, πάντα με περιορισμούς και με τη νέα κανονικότητα που συνδέεται με τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής. Σιγά σιγά, μέχρι τέλος Μαΐου, μέσα Ιουνίου, θα έχουμε επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στην κανονικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας μιλώντας στον «ΑΝΤ1» και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα». Πρόσθεσε δε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα και η μεγαλύτερη μέριμνά μας σε ό,τι αφορά την οικονομική δραστηριότητα, είναι στον τουρισμό.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να έχουν λυθεί πριν φτάσουμε στο άνοιγμα όλων των τουριστικών καταλυμάτων και την υποδοχή τουριστών είτε από την ενδοχώρα είτε από το εξωτερικό» 

Για τη σημασία της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή γίνεται «μια μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου, τόσο μέσα από στοχευμένες ενημερωτικές δράσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, όσο και με την καθιέρωση της καθημερινής ενημέρωσης στις 6:00 το απόγευμα από τους κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, ώστε όλοι να έχουν έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και να μην παρασύρονται από τα fake news και την παραπληροφόρηση. Και αυτό είναι από τα βασικά στοιχεία που μας βοήθησε να φθάσουμε μέχρι εδώ. Έχοντας πραγματικά έγκυρη ενημέρωση, στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι Έλληνες διέψευσαν προηγούμενα στερεότυπα, ότι είμαστε ένας απείθαρχος λαός, ότι δεν ακολουθούμε τις οδηγίες».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στους Έλληνες, για να πει πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Έχουμε πει ότι η διαδρομή προς τη νέα κανονικότητα θα είναι αργή και σε φάσεις που θα εξελιχθούν μέσα στο Μάιο και τον Ιούνιο. Επομένως, έχουμε ένα χρονικό διάστημα μπροστά μας. Τομείς της οικονομικής και της κοινωνικής δραστηριότητας θα ανοίγουν, θα φεύγουν από την καραντίνα στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, αλλά προσεχτικά και πάντα με βάση τις οδηγίες των  ειδικών». 

Τέλος ο Στ. Πέτσας επανερχόμενος στο φλέγον ζήτημα των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία τόνισε ότι «σημασία έχει να βγούμε σιγά-σιγά από το σπίτι, να ξαναρχίσουμε την οικονομική μας δραστηριότητα. Αυτό που κάναμε έγκαιρα, όταν μπήκαμε στην υγειονομική κρίση, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα βγαίνοντας από την κρίση. Έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην οικονομία σωστά και όχι να τα αφήσουμε να γίνουν χιονοστιβάδα».