Τα Καθαρά Κέρδη της BP Μειώθηκαν Κατά 67% το α' Τρίμηνο του Έτους, στα 800 εκατ. Δολ.

Τα Καθαρά Κέρδη της BP Μειώθηκαν Κατά 67% το α Τρίμηνο του Έτους, στα 800 εκατ. Δολ.
energia.gr
Τρι, 28 Απριλίου 2020 - 13:49

Ο ενεργειακός γίγαντας BP ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, σημαντική πτώση στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να μειώνονται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την κρίση του κοροναϊού και τη συρρίκνωση της ικανότητας. αποθήκευση. Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 67% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2019. Τα κέρδη έφτασαν τα 800 εκατ. δολάρια, ενώ το περασμένο έτος προσέγγισαν τα 2,4 δισ. δολ.

Τα αποτελέσματα της BP έρχονται λίγο μετά την ιστορική πτώση των τιμών του πετρελαίου. Το συμβόλαιο του West West Intermediate του Μαΐου των ΗΠΑ έπεσε κάτω από το μηδέν για διαπραγμάτευση σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά στην ιστορία την προηγούμενη εβδομάδα. Ο όγκος συναλλαγών ήταν χαμηλός όπως ήταν την ημέρα πριν από την ημερομηνία λήξης της σύμβασης, ωστόσο η πτώση ήταν άνευ προηγουμένου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης WTI έφεραν περισσότερα από 60 $ το βαρέλι στις αρχές του έτους. Μια δραματική μείωση της ζήτησης όμως μετά την επιδημία του κορανοϊού έχει οδηγήσει σε μείωση των τιμών του πετρελαίου.

Το συμβόλαιο του WTI τον Ιούνιο διαπραγματεύτηκε στα 10,44 $ το βαρέλι την Τρίτη, κάτω από 18% για τη συνεδρία, ενώ το διεθνές σημείο αναφοράς μειώθηκε στα 19,44 $ το βαρέλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της BP, οι οποίες είχαν πτώση 1,5% στις σημερινές πρωινές συναλλαγές, έχουν μείωση κατά περίπου 35% από την αρχή του έτους.