Ενέκρινε η Κομισιόν το Πακέτο Βοήθειας των 7 δισ. ευρώ στην Air France/KLM από τη Γαλλική Κυβέρνηση

Ενέκρινε η Κομισιόν το Πακέτο Βοήθειας των 7 δισ. ευρώ στην Air France/KLM από τη Γαλλική Κυβέρνηση
Δευ, 4 Μαΐου 2020 - 10:19

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε στην έγκριση του πακέτου βοήθειας ύψους 7 δισ. ευρώ προς την Air France-KLM από τη γαλλική κυβέρνηση για την παροχή της "άμεσα αναγκαίας ρευστότητας" στην εταιρεία, σε μια στιγμή κατά την οποία οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, υφίστανται το ισχυρότατο πλήγμα της κρίσης που έφερε η πανδημία του Covid 19.

Νωρίτερα τον Απρίλιο ο Υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, είχε διευκρινίσει σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TF1, ότι η βοήθεια θα δοθεί με τη μορφή δανείων: 4 δισ. τραπεζικά δάνεια με κρατική εγγύηση και άλλα 3 δισ. απευθείας από το κράτος.

"Τα αεροσκάφη της Air France είναι καθηλωμένα στο έδαφος, για αυτό πρέπει να την στηρίξουμε", τόνισε, προσθέτοντας ότι η βοήθεια θα δοθεί υπό την προϋπόθεση ότι "θα γίνει η πιο φιλική προς το περιβάλλον η αεροπορική εταιρεία στον πλανήτη".  

Παράλληλα ο Υπουργός είχε δηλώσει στο ίδιο κανάλι ότι η γαλλική κυβέρνηση επεξεργάζεται και ένα σχέδιο στήριξης της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Κομισιόν όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Γαλλία απέδειξε ότι όλα τα υπόλοιπα μέσα για την άντληση ρευστότητας από πλευράς της εταιρείας "είχαν ήδη διερευνηθεί και εξαντληθεί".