Το πετρέλαιο θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι τους επόμενους 18 μήνες, δήλωσε ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Naguib Sawiris στο CNBC -μια βαρύγδουπη πρόβλεψη αν αναλογιστεί κανείς ότι το brent κινείται κοντά στα 30 δολ. το βαρέλι

Ο Sawiris, Πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αιγύπτου, της Orascom Telecom Media and Technology Holding, είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνδρας στην Αίγυπτο με περιουσία που κυμαίνεται μεταξύ 3-7,5 δισ. δολαρίων αυτές τις μέρες. Είναι δύσκολο να υπολογιστεί δεδομένου ότι οι περιουσίες είναι κινούμενος στόχος αυτόν τον καιρό.

Ο Sawiris είπε στον CNBC ότι θα αγοράσει μετοχές αεροπορικών εταιρειών. Την ίδια στιγμή, η Berkshire Hathaway του Warren Buffett πούλησε όλες τις συμμετοχές της σε αεροπορικές εταιρείες αφού έχασε σχεδόν 50 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο. Το selloff έπληξε σφοδρά τις αεροπορικές.

Ο Sawiris, όχι μόνο τάχθηκε υπέρ της επένδυσης στο πετρέλαιο, το οποίο εκτιμά ότι μπορεί να φτάσει τα 100 δολ. το βαρέλι αλλά μίλησε και κατά της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, οι οποίες ισχυρίζεται ότι προσπαθούσαν να σκοτώσουν τη βιομηχανία σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ. Ο Sawiris είπε επίσης στο CNBC πως στηρίζει το σχέδιο του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump για το εκ νέου άνοιγμα της αμερικανικής οικονομίας.

"Μπορεί να μην βρουν τη θεραπεία, μπορεί να μην βρουν το εμβόλιο, συνεπώς για πόσο καιρό θα είμαστε φυλακισμένοι στα σπίτια μας", διερωτήθηκε ο Sawiris. 

Ο Sawiris υπήρξε πρωτεργάτης του κινήματος εκ νέου ανοίγματος, λέγοντας ήδη πριν από έναν μήνα ότι θα αυτοκτονήσει εάν τα περιοριστικά μέτρα δεν ανακληθούν μέσα σε δύο εβδομάδες.

(από capital.gr)