Η Goldwind, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή της θυγατρική Vensys Energy AG, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχημένη είσοδό της στην Ελληνική αγορά αιολικής ενέργειας με την υπογραφή των πρώτων παραγγελιών για δύο αιολικά πάρκα στην Βοιωτία

Η Goldwind θα προμηθεύσει τις ανεμογεννήτριες GW 121-2.625MW και GW 140-3.0MW που βασίζονται στις πλατφόρμες 2.5S και 3S αντίστοιχα. Τα έργα προγραμματίζεται να συνδεθούν στο δίκτυο στο τέλος του 2020.

Σε συνέχεια της οικονομικής ανάκαμψης των τελευταίων ετών, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε στρατηγικό κόμβο της πρωτοβουλίας “Οne Belt One Road”. Η αγορά αναμένει αύξηση των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, ιδιαίτερα στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πέραν του σημαντικού αιολικού και ηλιακού δυναμικού, η Ελλάδα παρουσιάζει ενδιαφέρον και για micro-grid λύσεις εστιασμένες στις ανάγκες των νησιών της. Επιπροσθέτως, διαθέτει βιώσιμη πολιτική και λειτουργικό μηχανισμό στήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Αυτό το πρώτο βήμα σηματοδοτεί μόνο την αρχή στο ταξίδι της Goldwind στην Ελλάδα, και ταυτόχρονα μεταφέρει το μήνυμα της εταιρικής αποστολής “Innovating for A Brighter Tomorrow” σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας.