Ο πρώην υπουργός Υγείας, καθηγητής Καρδιολογίας, Δημήτρης Κρεμαστινός, έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών νικημένος από τον κορωνοϊό. Ο Δ. Κρεμαστινός που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 26 Μαρτίου και από τότε έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο twitter.

 

"Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ", αναφέρει ο κ. Κικίλιας.

O Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός διετέλεσε υπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Επίσης, ήταν ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, εκλεγμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, διευθυντής Καρδιολογικών Κλινικών σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.