«Πράσινο Φως» από το Δ.Σ. της ΔΕΗ- Εγκρίθηκε η Χρηματοδότηση Ύψους 160 εκατ. Ευρώ από την EBRD

«Πράσινο Φως» από το Δ.Σ. της ΔΕΗ- Εγκρίθηκε η Χρηματοδότηση Ύψους 160 εκατ. Ευρώ από την EBRD
energia.gr
Παρ, 5 Ιουνίου 2020 - 12:16

Την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ της χρηματοδότησης ύψους 160 εκατ. ευρώ από την EBRD ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Η χρηματοδότηση είναι διετούς διάρκειας, χωρίς εξασφαλίσεις, για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η χρηματοδότηση αυτή παρέχεται στο πλαίσιο του προγράμματος της EBRD

 

 

για την υποστήριξη έργων υποδομών ζωτικής σημασίας και αποτελεί την έναρξη μιας πολύτιμης συνεργασίας με την τράπεζα. Η EBRD προωθεί τη μείωση εξάρτησης του ενεργειακού τομέα από τον άνθρακα (decarbonisation), όπου η ΔΕΗ, με το φιλόδοξο πρόγραμμά της για απολιγνιτιποίηση, είναι πρωτοπόρος στις περιοχές που δραστηριοποιείται η EBRD.

Η πιστωτική γραμμή εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η οποία επισημαίνει ότι η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος ηλεκτροπαραγωγός και πάροχος ρεύματος στην Ελλάδα, με συνέπεια οι δραστηριότητές του να έχουν ζωτική σημασία για το σύνολο του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας. Η επιχείρηση παρέχει κρίσιμες λειτουργίες σε όλη την αλυσίδα του κλάδου, μεταξύ των οποίων στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, την προμήθεια ρεύματος στη λιανική αγορά και τη συλλογή πληρωμών που τελικά μεταβιβάζονται σε άλλους ηλεκτροπαραγωγούς και εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Την ίδια στιγμή, το Δ.Σ. της ΔΕΗ έδωσε το «πράσινο φως» στο πρώτο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού της εταιρείας, που απασχολείται στον κλάδο της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής. Το πρόγραμμα αφορά την οικειοθελή αποχώρηση 900 εργαζομένων, στους οποίους θα παρασχεθεί έξτρα κίνητρο αποχώρησης 20.000 ευρώ, πέραν της προβλεπόμενης αποζημίωσης των 15.000 ευρώ. Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι που θα έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους έως και την 31 Δεκεμβρίου του 2020, ανεξαρτήτως εάν έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Όσοι μισθωτοί πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τις 30 Ιουνίου 2020.

(Από την Ναυτεμπορική)