«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία, μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την Πατρίδα μας» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφερόμενος στη συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. «Η συμφωνία είναι καθοριστικής σημασίας βήμα, γιατί έχει να κάνει με την οριοθέτηση αυτής της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών που είναι σημαντικές για την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε μία περίοδο που έχουμε δει παράνομες ενέργειες από άλλα κράτη, όπως αυτές ανάμεσα στην Τουρκία και στη Λιβύη» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες δηλώσεις Ερντογάν, επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει ένα τρίπτυχο πάνω στο οποίο κινείται. "Έχουμε πει πολλές φορές ότι έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους στο πλευρό μας και τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό το μήνυμα το στέλνουμε παντού. Το στέλνουμε και στη γειτονική χώρα. Θέλουμε κανόνες καλής γειτονίας, αλλά θα υπερασπιζόμαστε πάντα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα", τόνισε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης για το περιβάλλον και την ηλεκτροκίνηση είπε τα ακόλουθα:
«Η Κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμιστικές τομές για τη δημιουργία γόνιμου επενδυτικού εδάφους, που θα φέρει πιο γρήγορα, δυναμική, αλλά και βιώσιμη ανάπτυξη. Βασική παράμετρο στη νέα εθνική στρατηγική αποτελεί η προστασία και αναβάθμιση του Περιβάλλοντος. η στροφή προς την πράσινη οικονομία, η στήριξη της απασχόλησης και βέβαια η εφαρμογή συγκροτημένου εθνικού σχεδίου για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή. Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση προχωρά ήδη στην εφαρμογή ολοκληρωμένων σχεδίων για:

  • Την απολιγνιτοποίηση.
  • Την απλούστευση των αδειοδοτήσεων για επενδύσεις στις ΑΠΕ.
  • Την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης.
  • Τη στήριξη της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ».
  • Τις υποθαλάσσιες διασυνδέσεις των νησιών.
  • Το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων.
  • Την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.
  • Τις αστικές αναπλάσεις στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. 

Και βέβαια:

  • Το Εθνικό Σχέδιο Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση. «Η Ελλάδα», όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του σχεδίου αυτού, «ετοιμάζεται να μπει …στην πρίζα του μέλλοντος». Το σχέδιο αυτό, θέτει δύο παράλληλους στόχους:

Πρώτον: Να ξεπεράσουν, μέχρι το 2025, οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων τις 24 χιλιάδες και μέχρι το 2030 να είναι μια στις τρεις. Και

Δεύτερον: Να δημιουργηθεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας, ενόψει της δρομολογημένης απόσυρσης του λιγνίτη από το μίγμα της ηλεκτροπαραγωγής.

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο στόχο -την αύξηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων- κατατίθεται σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο, που προβλέπει οικολογικό bonus για την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων με ηλεκτρικά οχήματα. Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο στόχο -τη θεμελίωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας- προετοιμάζουμε ελκυστικά κίνητρα: Φορολογικές ελαφρύνσεις και μείωση εργοδοτικών εισφορών για κάθε νέα θέση εργασίας.
Το «master plan» για την απόσυρση των ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων -όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός- θα είναι σύντομα έτοιμο και φιλοδοξούμε να κινητοποιήσει επενδύσεις που θα ξεπερνούν τα 5 δισ.. Επενδύσεις που θα τονώσουν την απασχόληση και θα αναμορφώσουν τη Δ. Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη».