Κοντά σε συμφωνία με τη JP Morgan βρίσκεται η ΔΕΗ, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο καλά πληροφορημένες πηγές. Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, η συμφωνία αφορά την πώληση «πακέτου» απλήρωτων λογαριασμών ύψους 300 εκατ. ευρώ στην τράπεζα από τη μεγαλύτερη επιχείρηση κοινής ωφελείας της χώρας

Όπως τονίζει το σχετικό δημοσίευμα, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, που ελέγχεται σε ποσοστό 51% από το κράτος, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τους απλήρωτους λογαριασμούς ύψους 2,7 δισ. ευρώ που σωρεύτηκαν ως αποτέλεσμα της δεκαετούς κρίσης χρέους. Εδώ και μήνες, εξάλλου, η Επιχείρηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την τιτλοποίηση των οφειλών αυτών και την πώλησή τους σε επενδυτές. 

Θα επιδιώξει να αντλήσει 200 έως 250 εκατ. ευρώ από το deal το οποίο περιλαμβάνει ανεξόφλητες υποχρεώσεις έως και 60 ημερών, είπε η μία πηγή στο πρακτορείο.

Σύμφωνα με άλλη πηγή του Reuters, η ΔΕΗ προσπαθεί, παράλληλα, να τιτλοποιήσει και να πουλήσει και δεύτερο «πακέτο» ανεξόφλητων λογαριασμών άνω των 90 ημερών και οι οποίοι θεωρούνται μη εξυπηρετούμενοι.

Οι πηγές δηλώνουν ότι η δεύτερη συναλλαγή, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.