Σ. Φάμελλος: Δεν Μπορείς Αν Δεν Σπάσεις Αβγά να Κάνεις Περιβαλλοντική Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Δεν Μπορείς Αν Δεν Σπάσεις Αβγά να Κάνεις Περιβαλλοντική  Πολιτική
Συνέντευξη στους Νίκο Γιώτη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου
Πεμ, 25 Ιουνίου 2020 - 15:00

«Δεν μπορείς αν δεν σπάσεις αβγά να κάνεις περιβαλλοντική πολιτική. Θέλει πραγματικές πολιτικές, θέλει τομές» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος στο ζήτημα των περιβαλλοντικών διαστάσεων της πανδημίας COVID-19, επισήμανε πως «μετά την πανδημία, την επόμενη ημέρα, θα πρέπει να ενισχυθεί η περιβαλλοντική παράμετρος σε όλες τις πολιτικές. Δεν θα πρέπει να υποχωρήσει σε αυτό που η Ευρώπη ονομάζει "Νέα Πράσινη Συμφωνία", "Green New Deal", και δεν θα πρέπει να υποχωρήσει η μάχη για την κλιματική ουδετερότητα και ανθεκτικότητα και του πλανήτη συνολικά και των πόλεων μας. Διότι αυτό θα δώσει καλύτερες δουλειές και καλύτερη ποιότητα ζωής και προοπτική».

Ανέφερε επίσης ότι «υπάρχει μια αντίθεση και την βλέπουμε και στα νομοσχέδια της κυβέρνησης και στη συζήτηση που γίνεται για την οικονομία, για τον εάν το περιβάλλον είναι εχθρός της ανάπτυξης, ή η ανάπτυξη εχθρός του περιβάλλοντος» και διευκρίνισε πως «νομίζω ότι σε αυτό το ψεύτικο δίλημμα πρέπει να απαντήσουμε ότι για την Ελλάδα το περιβάλλον είναι η ταυτότητα μας, μας ξέρουν για το περιβάλλον μας και την ιστορία μας και γι' αυτό θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε προστατεύοντας το, έτσι ώστε να έχουμε και καλύτερα προϊόντα και ο τουρισμός μας να γίνει καλύτερος».

Υπογράμμισε δε, πως διαφωνεί πλήρως «με μια λογική που έχει η κυβέρνηση για απορρύθμιση της νομοθεσίας περιβάλλοντος» και ότι «σκέψεις για μείωση του προσωπικού στις περιβαλλοντικές υπηρεσίες και μείωση ή και κατάργηση των περιβαλλοντικών υπηρεσιών θα είναι αρνητικές για τη χώρα μας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)