Εξελίξεις δρομολογούνται στη διοικητική πυραμίδα του ΑΔΜΗΕ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και αναμένεται να αντικατασταθούν. Πρόκειται για τα μέλη του ΔΣ Γιάννη Καμπούρη και Δημοσθένη Παπασταμόπουλο, οι αντικαταστάτες των οποίων πιθανότατα θα γίνουν γνωστοί σήμερα κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΑΔΜΗΕ.

Ο κ. Καμπούρης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποχωρώντας από το ΔΣ του ΑΔΜΗΕ αναλαμβάνει πρόεδρος του Περιφερειακού Κέντρου Ελέγχου Ηλεκτρικής Ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το δεύτερο μέλος του ΔΣ που τελεί υπό παραίτηση, ο κ. Παπασταμόπουλος, είχε διατελέσει σύμβουλος στο υπουργείο ενέργειας επί υπουργίας Πάνου Σκουρλέτη. Σημειώνεται ότι το ΔΣ του ΑΔΜΗΕ είναι 9μελές, εκ των οποίων τα τρία μέλη είναι επιλογές του στρατηγικού μετόχου, δηλαδή της κινεζικής State Grid, ενώ ένα μέλος ακόμη είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων. Τα υπόλοιπα 5 μέλη επιλέγονται από το ελληνικό δημόσιο. Η θητεία των μελών του τρέχοντος διοικητικού συμβουλίου λήγει τον Ιούνιο του 2022 και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπάρχει συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του στρατηγικού επενδυτή για παραμονή του νυν προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Μ. Μανουσάκη.

Αντίθετα στην εταιρεία ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, η οποία κατέχει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, αναμένεται να υπάρξει αλλαγή όλων των μελών του ΔΣ, κατά τη διάρκεια της επικείμενης τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 16 Ιουλίου. Το ΔΣ της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών είναι 5μελές και σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις που έχουν γίνει από την εταιρεία, η τακτική γενική συνέλευση θα κληθεί να αποφασίσει για την εκλογή νέου ΔΣ και για τον ορισμό νέων ανεξάρτητων μελών.

(capital.gr)