Την πρωτοβουλία της ΕΛΕΤΑΕΝ ask4wind παρουσίασε την Τρίτη, 7 Ιουλίου, στον Πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Δρ. Σπύρο Οικονόμου, ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Λαδακάκος, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτη Παπασταματίου. Κατά την παρουσίαση οι εκπρόσωποι της ΕΛΕΤΑΕΝ αναφέρθηκαν στις πτυχές της πρωτοβουλίας που περιλαμβάνει 22 αλήθειες σε σχέση με τους μύθους που διαδίδονται για την αιολική ενέργεια, οργανωμένες σε 4 κεφάλαια:

  • Τεχνολογία και Κόστος,
  • Κοινωνία και Ανάπτυξη,
  • Κλιματική Αλλαγή,
  • Επιπτώσεις στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον.

Το ΚΑΠΕ ως θεσμικός φορέας της πολιτείας έχει σημαντικό και κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσει για την ορθή ενημέρωση για τα οφέλη και τις πραγματικές επιπτώσεις της αιολικής ενέργειας. Η πολιτεία οφείλει να αξιοποιήσει τη μακρά παράδοση του ΚΑΠΕ, τη πλούσια τεχνογνωσία του και το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό του.

Η Πρωτοβουλία Ask4Wind, της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), όπου με επιστημονική τεκμηρίωση και απλότητα, δίνονται απαντήσεις στα ερωτήματα και τις ενστάσεις που διατυπώνονται για την αιολική ενέργεια. Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, η ΕΛΕΤΑΕΝ, η αιολική ενέργεια είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα όπλα που διαθέτει η ανθρωπότητα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Και αυτό διότι πρόκειται για μία καθαρή μέθοδο παραγωγής ενέργειας. Οι εναλλακτικές που διαθέτουμε είναι πολύ πιο επιβαρυντικές ή και επικίνδυνες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.