Η εταιρεία πετρελαίου Chevron ανακοίνωσε επένδυση στη Zap Energy, μια start up εταιρεία πυρηνικής σύντηξης που αναπτύσσει έναν αρθρωτό πυρηνικό αντιδραστήρα επόμενης γενιάς. Όπως ανέφερε το Reuters με αυτήν την επένδυση της Σειράς Α, η Chevron θα ακολουθήσει το παράδειγμα εταιρειών, όπως η Eni και η Equinor της Ιταλίας, οι οποίες έχουν επίσης υποστηρίξει τη χρήση πυρηνικής σύντηξης για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα.

Η Zap Energy, που ιδρύθηκε το 2018, δηλώνει ότι στοχεύει στην έρευνα και ανάπτυξη πυρηνικών αντιδραστήρων και στην προώθηση οικονομικά αποδοτικής, ευέλικτης και εμπορικά επεκτάσιμης σύντηξης. Η τεχνολογία της εταιρείας χρησιμοποιεί διατμημένες ροές για τον περιορισμό και τη συμπίεση του πλάσματος που χρησιμοποιείται στη διαδικασία σύντηξης.

Η Chevron επένδυσε στη Zap Energy μέσω της Chevron Technology Ventures. Αυτός ο βραχίονας της εταιρείας επενδύει σε επιχειρηματικές λύσεις με τη δυνατότητα να υποστηρίζει και να ενισχύει τον τρόπο με τον οποίο η Chevron παράγει και παρέχει καθαρότερη ενέργεια.

Η πρόεδρος της Chevron Technology Ventures Barbara Burger δήλωσε: «Βλέπουμε την τεχνολογία σύντηξης ως μια πολλά υποσχόμενη μελλοντική πηγή ενέργειας με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα.Η επένδυσή μας στο Future Energy Fund στην Zap Energy προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο εταιρειών της Chevron που πιστεύουμε ότι πιθανότατα θα διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση».

Τέλος να σημειωθεί ότι η Chevron δεν έχει αποκαλύψει τα οικονομικά στοιχεία της επένδυσης.