Με πράξη υπουργικού συμβουλίου, συστάθηκε Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας, η οποία είναι αρμόδια για τη διαμόρφωση, υλοποίηση, εποπτεία και αξιολόγηση της εθνικής βιομηχανικής στρατηγικής, με στόχο την ανάκαμψη και ανάπτυξη της μεταποιητικής δραστηριότητας στη χώρα

Η Επιτροπή αποτελείται από τον υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ως πρόεδρο, και τους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως μέλη. Επίσης στην Επιτροπή μετέχουν, χωρίς δικαίωμα ψήφου, εφόσον κληθούν από τον πρόεδρο, οι πρόεδροι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Ελληνική Παραγωγή - Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη" και του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Όπως ορίζει η Πράξη, όλες οι υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να συνεργάζονται με την Επιτροπή και τις ομάδες εργασίας που συνιστώνται από αυτήν για τη διαμόρφωση, προώθηση και υλοποίηση των εισηγήσεων, προτάσεων και αποφάσεων τους, να ενημερώνουν την Επιτροπή και τις προαναφερόμενες ομάδες εργασίας για την πορεία υλοποίησης των αποφάσεων τους και να παρέχουν τις αναγκαίες πληροφορίες και στοιχεία. 

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη Βιομηχανία τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου του 2019, παρουσίασε μείωση 3,8% έναντι μείωσης 7,7% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2019 με το 2018.

Ενώ ο δείκτης του Ιουνίου σε σύγκριση με τον Μάιο παρουσίασε αύξηση 27,6%. Σε επίπεδο δωδεκαμήνου Ιουλίου 2019 – Ιουνίου 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2018 – Ιουνίου 2019, ο δείκτης εμφάνισε μείωση 7,7% έναντι αύξησης 5,7% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων. 

(από capital.gr)