Στο Επίκεντρο της Συνάντησης Μητσοτάκη – Μάας, η Ανάγκη Αποκλιμάκωσης της Τουρκικής Προκλητικότητας

Στο Επίκεντρο της Συνάντησης Μητσοτάκη – Μάας, η Ανάγκη Αποκλιμάκωσης της Τουρκικής Προκλητικότητας
energia.gr
Τρι, 25 Αυγούστου 2020 - 13:53

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας ώστε να μειωθεί η ένταση στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρωτοβουλία της Γερμανίας ως προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ συμβάλλει θετικά σε αυτή την κατεύθυνση.

Αυτή την ώρα ο Γερμανός ΥΠΕΞ έχει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια ενώ είχε προηγηθεί και συνάντηση με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια ο Χάικο Μάας θα αναχωρήσει για την Τουρκία όπου θα έχει συζητήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η κυβέρνηση θα αναμένει τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μάας στην Τουρκία προκειμένου να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών, έχοντας, πάντως διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε διάλογο με την Τουρκία υπό το καθεστώς στρατιωτικής έντασης.