Schneider Electric: Ενεργεί για την Οικοδόμηση Ενός «Πράσινου» Μέλλοντος Χωρίς Αποκλεισμούς

Schneider Electric: Ενεργεί για την Οικοδόμηση Ενός «Πράσινου» Μέλλοντος Χωρίς Αποκλεισμούς
energia.gr
Δευ, 31 Αυγούστου 2020 - 19:26

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για το 2020 και τις οικονομικές επιδόσεις της. Κάθε τρίμηνο, η Schneider Electric δημοσιεύει 21 δείκτες στον Αντίκτυπο Βιωσιμότητας  (Schneider Sustainability Impact (SSI), που αξιολογούν την πρόοδό της ως προς τις δεσμεύσεις που θέτει  για αειφορία από το 2018-2020. Αυτοί οι στόχοι ευθυγραμμίζονται στενά με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και συνοψίζουν τις επιπλέον οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου

Αυτό το τρίμηνο, ο Αντίκτυπος Βιωσιμότητας έφτασε στο 7,71 στα 10 και η εταιρεία δεσμεύεται να επιτύχει τον στόχο της μέχρι το τέλος του έτους μέσω των προγραμμάτων που έχει εφαρμόσει.

Ο Gilles Vermot Desroches, Senior VP της Schneider Electric, ανέφερε ότι «η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει την επίτευξη των στόχων μας όσον αφορά στη βιωσιμότητα για το 2020. Θα ανεβάσουμε τον πήχη με τις δεσμεύσεις μας για το 2030 ξεκινώντας με την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής του παγκόσμιου οικοσυστήματός μας και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Καθώς συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη μέσω του Tomorrow Rising Fund – μέχρι τώρα έχουμε βοηθήσει  περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε 65 χώρες – το ενδιαφέρον μας για το δεύτερο εξάμηνο επικεντρώνεται στην ενίσχυση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζομένους μας που προσφέρουν τόσο πολύ χρόνο εθελοντικά για να υποστηρίξουν τους τοπικούς μας εταίρους».

Ο Olivier Blum, Chief Strategy & Sustainability Officer στην Schneider Electric σχολίασε τις μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας, δηλώνοντας ότι: «Αυτή η χρονιά είναι καθοριστική, καθώς η Ημέρα Εξάντλησης Φυσικών Αποθεμάτων (Earth Overshoot day) έχει μετακινηθεί στις 22 Αυγούστου και ειδικότερα κατά τρεις εβδομάδες αργότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να εξασφαλίσουμε έναν ασφαλέστερο, πιο ‘πράσινο’ και πραγματικά χωρίς αποκλεισμούς κόσμο. Πρέπει να συνεισφέρουμε συλλογικά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συνεργαστεί με ομοϊδεάτες εταιρείες σε πρωτοβουλίες όπως η CEO Initiative for Europes Recovery, Reform and Resilience. Η ανάκαμψη από τον COVID-19 είναι ένα βήμα, αλλά ο στόχος είναι η ‘πράσινη’ ανάκαμψη για όλους. Το μέλλον βασίζεται στην καινοτομία που συνδυάζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενέργεια για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής παντού και για όλους».

ΚΛΙΜΑ

3ος στόχος για το 2020: 120 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι CO2 εξοικονομήθηκαν μέσω των προσφορών μας

Η φιλοδοξία του Ομίλου να συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα είναι καθοριστική. Από το 2ο τρίμηνο του 2020, ο Όμιλος βοήθησε τους πελάτες του να εξοικονομήσουν 107 εκατομμύρια μετρικούς τόνους CO2, ενώ βρίσκονται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου των 120 εκατομμυρίων μετρικών τόνων μέχρι το τέλος του έτους. Ο Όμιλος δημοσίευσε την έκθεση σχετικά με τις κλιματικές επιπτώσεις (Time for Climate Impact Disclosure paper), περιγράφοντας πώς οι λύσεις του έχουν συμβάλλει στην διαχείριση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η διαφάνεια και η ευρωστία είναι το κλειδί για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και για την προώθηση των δράσεων, γι' αυτό η μεθοδολογία εξετάστηκε από ανεξάρτητο φορέα. Η συνεργασία με τους πελάτες για την ενσωμάτωση βιώσιμων επιδόσεων στον σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής και τον ποσοτικό προσδιορισμό του θετικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος των έργων είναι κάτι πάνω στο οποίο εργάζονται οι ομάδες.

Κυκλικη οικονομια

8ος στόχος για το 2020: 120.000 μετρικοί τόνοι κατανάλωσης πρωτογενών πόρων που αποφεύχθηκαν μέσω προγραμμάτων ECOFIT ™ και ανακύκλωσης

Η Schneider Electric ξεπέρασε τον στόχο της στο τέλος του έτους, βελτιώνοντας τη συνολική απόδοσή της όσον αφορά στον περιορισμό της κατανάλωσης πρωτογενών πόρων σε πάνω από 126.000 μετρικούς τόνους. Μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 29.000 μετρικοί τόνοι περιορίστηκαν, ενώ η ανακύκλωση μπαταριών αντιπροσώπευε μεγάλο μέρος αυτής της απόδοσης. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά η ECOFIT™ λύση της Schneider Electric που εκσυγχρόνισε τον εξοπλισμό των πελατών, αντικαθιστώντας τα βασικά στοιχεία του πίνακα διανομής αντί για την πλήρη αντικατάσταση του προϊόντος. Στην Ιταλία, το εργοστάσιο της Schneider Electric στο Stezzano παρήγαγε 55 διακόπτες μέσης τάσης, βοηθώντας στην παράταση ζωής των πινάκων διανομής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή της χρήσης 44 μετρικών τόνων πρωτογενών πόρων, κυρίως για τμήματα ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου, πετροχημικών, μεταλλευμάτων, μετάλλων και ορυκτών. Επιπλέον, η ανακαίνιση και η επισκευή του εξοπλισμού έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Στο εργαστήριο της Schneider Electric στο Greensboro των ΗΠΑ, έχουν επισκευαστεί ή ανακατασκευαστεί 29 μετρικοί τόνοι ελεγκτών, Human Interfaces και μονάδων δίσκου, επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους.

Ευημερια και Ισοτητα

14ος στόχος για το 2020: Το 90% των εργαζομένων έχει ένα ατομικό σχέδιο ανάπτυξης

Με το SSI 2018-2020, ο Όμιλος έχει ενσωματώσει περαιτέρω διαδικασίες απόδοσης και ανάπτυξης, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους και τους διευθυντές να έχουν ευρύτερες συζητήσεις αναφορικά με την εξέλιξή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μεμονωμένων σχεδίων ανάπτυξης, βοηθώντας τους υπαλλήλους να επιτύχουν υψηλότερα ποσοστά απόδοσης και υποστηρίζοντας την εξέλιξη της επαγγελματικής  τους σταδιοδρομίας.

  • Από το 2ο τρίμηνο του 2020, το 76% των εργαζομένων έχει ένα ατομικό σχέδιο ανάπτυξης.
  • Οι εργαζόμενοι και οι διευθυντές ενθαρρύνονται να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια του έτους για να ελέγχουν την πρόοδο στην απόδοση και την ανάπτυξη . Η Schneider Electric γνωρίζει ότι η μελλοντική της επιτυχία εξαρτάται από την ικανότητα όλων των υπαλλήλων να επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις, να αναπτύσσουν κρίσιμες δεξιότητες και να εξελίσσουν την επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Ηθικές αξίες

17ος στόχος για το 2020: 350 προμηθευτές αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο της επαγρύπνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον

Σε συμφωνία με τη στρατηγική του Ομίλου και για να συμμορφωθεί με τον Γαλλικό Νόμο για το καθήκον της επαγρύπνησης (2017-399), η Schneider Electric δεσμεύτηκε να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο σχέδιο, το οποίο εντοπίζει ιστότοπους που είναι πιο εκτεθειμένοι σε κινδύνους όσον αφορά στις εργασιακές πρακτικές, την υγεία, την ασφάλεια, αλλά και το περιβάλλον στο οικοσύστημα του Ομίλου. Αρχικά, στοχεύοντας σε 300 επιτόπιους ελέγχους το 2018 για τους προμηθευτές της και φιλοδοξώντας σε 350 ένα χρόνο αργότερα αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση. Ενώ οι έλεγχοι σταμάτησαν για αρκετούς μήνες λόγω του Covid-19, έχουν ολοκληρωθεί συνολικά 298 έλεγχοι από την έναρξη του έτους, με 19 ελέγχους το πρώτο εξάμηνο του 2020. Ταυτόχρονα, η ομάδα εργάστηκε σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης που αναφέρθηκαν το 2019, κλείνοντας το 65% αυτών και δεσμεύεται να κλείσει τις υπόλοιπες έως το 2020.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

21ος στόχος για το 2020: 15.000 ημέρες εθελοντισμού χάρη στην παγκόσμια πλατφόρμα VolunteerIn

Το "Tomorrow Rising Fund" του ιδρύματος «Schneider Electric Foundation» βοηθάει κοινότητες που έχουν ανάγκη να ανακάμψουν και να είναι πιο ανθεκτικές έναντι στον ιό Covid-19 και προσκαλεί τους υπαλλήλους να αναλάβουν εθελοντικά «ψηφιακές αποστολές», όπως την υποστήριξη μαθητών όσον αφορά τις σπουδές τους, την καθοδήγηση σε προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας ή ακόμη και την επικοινωνία με απομονωμένους ανθρώπους. Το Ίδρυμα συνεργάστηκε, επίσης, με Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς για την παροχή βασικών εργαλείων μάθησης, όπως εξοπλισμό πληροφορικής, σε όσους δεν έχουν άμεση πρόσβαση. Σχετικά παραδείγματα εθελοντισμού είναι διαθέσιμα στο site VolunteerIn.

Highlights

  • Η Schneider Electric δημοσίευσε αρκετές εκθέσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την αρχή του 2020: Universal Registration Document, Integrated Report, Sustainability Report, Vigilance Plan, Compliance Report.
  • Το Tomorrow Rising Fund της Schneider Electric έχει κινητοποιήσει εργαζόμενους, πελάτες και συνεργάτες σε περισσότερες από 65 χώρες υποστηρίζοντας 74 τοπικά έργα που συμβάλλουν στην υποστήριξη 1 εκατομμυρίου ανθρώπων.
  • Ο Όμιλος εντάχθηκε σε έναν συνασπισμό 11 μεγάλων διεθνών εταιρειών που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν τον ενεργειακό μετασχηματισμό στις μεταφορές και τα logistics.

 Αναγνωρισεις και βραβευσεις

  • Η Schneider Electric κατέλαβε την 4η θέση στη λίστα της Gartner με τους 25 κορυφαίους προμηθευτές για το 2020 και κατέλαβε την 1η θέση στην αλυσίδα εφοδιασμού Gartner 2020 Top 25: Europe Top 15.
  • Η εταιρεία έχει βραβευθεί με το Solar Impulse Efficient Solution label για τις λύσεις EcoStruxure™ Microgrid Advisor και NEO Network™ από το Solar Impulse Foundation.
  • Ο Όμιλος κέρδισε το Βραβείο Βιομηχανικής Ενεργειακής Απόδοσης στο Hannover Messe για τους Διακόπτες Μεσαίας Τάσης SF

 Οι οικονομικοί δείκτες για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 είναι διαθέσιμοι  στο www.se.com/sri