Ολοκληρώθηκε η σημερινή ετήσια γενική συνέλευση του ομίλου Ελλάκτωρ του οποίου η διοίκηση ανέφερε πως οι αλλαγές, που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, συνεχίζονται με στόχο την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης της εισηγμένης

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ.Προβόπουλος, ο όμιλος συνεχίζει την εφαρμογή αλλαγών στο εσωτερικό του, όπως και τις ενέργειες ενίσχυσης ρευστότητας, έχοντας, πρόσφατα, εκδώσει, Ομολόγο High Yield ύψους 670 εκατ. ευρώ.


Όπως ακόμη ανέφερε, προοπτικές δημιουργεί το Ταμείο Ανάκαμψης, με τα κεφάλαια ύψους 70 δισ. ευρώ που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα να δημιουργούν προοπτικές και για τον κατασκευαστικό κλάδο.

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι υποδομές και το περιβάλλον ανήκουν στους τομείς, όπου η Ελλάκτωρ θα δώσει προτεραιότητα.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης σημείωσε πως η απορρόφηση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος από τον όμιλο, η έκδοση του "πράσινου ομολόγου" και η πραγματοποίηση δραστικών τομών στην Άκτωρ αποτέλεσαν τρεις καθοριστικές ενέργειες που έλαβαν χώρα το 2019.

Κατά τα λοιπά, εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης, εκτός από αυτό που αφορά την Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για τη θέσπιση Προγράμματος Διάθεσης μετοχών.

(από capital.gr)