Συγκεκριμένα, εκτιμά, στην έκθεσή του, ότι η ζήτηση πετρελαίου διεθνώς θα κυμανθεί το 2020 στα 90,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, μειωμένη κατά σχεδόν 400.000 βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση του καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών κρατών, ενώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη κατανάλωση πέρυσι, η μείωση ανέρχεται στα 9,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Ο OPEC μεταβάλλει επί το δυμενέστερον τις προβλέψεις του λόγω και της επίπτωσης της επιδημίας του κορωνοϊού στη διεθνή ζήτηση αλλά και λόγω των χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης. «Οι κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι, κυρίως σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού» τονίζει ο OPEC, ενώ σημειώνει, επίσης, ότι και ο ρυθμός ανάκαμψης της οικονομίας και της πετρελαϊκής ζήτησης στην Ασία και τις υπόλοιπες ασιατικές χώρες, παραμένει αβέβαιος».
Μειωμένη ζήτηση αναμένει το καρτέλ και σε χώρες όπως η Ινδία και γενικότερα στην Ασία, τη μεγαλύτερη αγορά πετρελαίου στον κόσμο σήμερα. Έτσι, ο OPEC υπολογίζει ότι η πετρελαϊκή ζήτηση σε όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του 2021, θα αυξηθεί μόλις κατά 6,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως και θα διαμορφωθεί στα 96,9 εκατ. βαρέλια, δηλαδή σχεδόν 400.000 βαρέλια λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση.