Δύο Γυναίκες με Οδηγό την Καρδιά - Μια Περιπέτεια Ζωής με Στόχο τη Σωτηρία του Πλανήτη

Δύο Γυναίκες με Οδηγό την Καρδιά - Μια Περιπέτεια Ζωής με Στόχο τη Σωτηρία του Πλανήτη
energia.gr
Τετ, 16 Σεπτεμβρίου 2020 - 13:43

Η Hilde Fålun Strøm και η Sunniva Sorby αποφάσισαν να ζήσουν στο "Bamsebu", μια ειδικά διαμορφωμένη καλύβα στην Αρκτική, τόσο με την ιδιότητά τους ως επιστήμονες, όσο και ως απλοί παρατηρητές της κλιματικής αλλαγής. Η COCO-MAT, με φυσική παρουσία στο Όσλο της Νορβηγίας και γνωρίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο ποιοτικός ύπνος σε απαιτητικές τέτοιες περιόδους,

βρίσκεται στο πλευρό τους ως χορηγός ύπνου, προσφέροντας τους χειροποίητα στρώματα και μαξιλάρια φτιαγμένα από φυσικά υλικά καθώς και ζεστά παπλώματα από πούπουλο.

Οι δύο γυναίκες στοχεύουν στη διαφοροποίηση του τρόπου αλληλεπίδρασης των ανθρώπων με τον φυσικό κόσμο. Πιστεύουν πως ήρθε η στιγμή που μόνο αν δράσουμε, θα μπορέσουμε να σώσουμε τον πλανήτη μας. Μόνο αν αφιερώσουμε ενέργεια, χρόνο, γνώση και αγάπη για τα φυσικά μέρη.

Για να δράσει όμως κανείς σωστά, θα πρέπει να ξεκουράζεται και ουσιαστικά. Ο ύπνος είναι πραγματικά σημαντικός, ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους που διεξάγουν τόσο απαιτητικές επιστημονικές έρευνες, όπως αυτή.

Τι είναι το “Heart in the Ice” 
Η κλιματική αλλαγή έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην Αρκτική από οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη, αφού η αύξηση της θερμοκρασίας είναι σχεδόν διπλάσια από τον παγκόσμιο μέσο όρο τα τελευταία 50 χρόνια. Το "Hearts in the Ice" είναι μια πλατφόρμα θετικής ενέργειας για τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ταυτόχρονα, το "Bamsebu" θα είναι μια πλατφόρμα για παγκόσμιο διάλογο σχετικά με τις αλλαγές που θα βιώσουν οι Πολικές Περιοχές, γιατί αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν και τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τον φυσικό μας κόσμο.

Στόχος του εγχειρήματος είναι οι δύο γυναίκες να συλλέξουν δεδομένα καιρού και να παρατηρήσουν την άγρια φύση για το Νορβηγικό Πολικό Ινστιτούτο, το Ίδρυμα Ωκεανογραφίας Scripps, το UNIS και τη NASA. Θα δοκιμάσουν επίσης καινοτόμες τεχνολογίες, όπως τον ηλιακό και αιολικό εξοπλισμό από το Power Controlls and Assemblin, τη δορυφορική επικοινωνία από το Iridium όπως επίσης και ένα ηλεκτρικό όχημα χιονιού.
 
Η Hilde Fålun Strøm
Η 52χρονη Hilde είναι Υπεύθυνη έργου για το Bamsebu και Product Manager για το Hurtigruten, Svalbard, στο οποίο και διέμενε για 23 χρόνια. Έχει περάσει περισσότερο από έναν χρόνο στο “Trapper’s Huts”, ενώ έχει δει πολική αρκούδα περισσότερες από 200 φορές.
 
Έχει συμμετάσχει σε αποστολές όπως το “Svalbard Summit Ski Festival 2016”, το “Arctic Haute Route 2017”, το “Arctic Ski & Sail 2018”, το “Reality TV Program “71° Nord”.
 

Η Sunniva Sorby
Γεννημένη στον Καναδά, η Sunniva είναι Διευθύντρια Παγκοσμίων Πωλήσεων για το Polar Latitude. Έχει ανέβει 5 φορές στο Kilimanjaro, ενώ έκανε και την Sierra Haute Route το 1996.
 
Έχει συμμετάσχει σε αποστολές όπως το “ Expedition Leader Greenland Crossing 1999”(Πρώτη Καναδή Γυναίκα) και το “Leader King George Island Crossing 1998”, ενώ ήταν μέλος της ιστορικής “ South Pole Expedition 92-93” (Πρώτη Καναδή Γυναίκα).